Blog
LAB26: het goede Italiaanse leven in Hengelo
Stap binnen bij restaurant LAB26 in de Drienerstraat in Hengelo en laat je verrassen door de heerlijkste Italiaanse gerechten. Niet voor niks won LAB26 de publieksprijs bij de Italië Magazine Restaurant van het Jaar verkiezing. Enne, ook voor het interieur wil je hier gewoon een keer naar toe.
Terug naar overzichtLAB26 is hét restaurant van Hengelo en omstreken waar je geniet van het goede Italiaanse leven. Chef-kok Fabio Panissidi kookt met passie en Italiaanse verve de heerlijkste gerechten uit de Napolitaanse keuken. Wekelijks worden er verse ingrediënten aangeleverd uit Italië die met oog voor kwaliteit en smaak worden ingekocht door de familie van Fabio. Zoals de antipasti met vleeswaren en kazen van Italiaanse producenten. En vergeet bij je bezoek niet de huisgemaakte limoncello te proeven. Saluti!
Uitbreiding
Voor wie al eens bij LAB26 is geweest, weet dat het in het verleden een unieke combinatie was van restaurant en een concept store. Inmiddels is de concept store er niet meer en is LAB26 uitgebreid naar deze ruimte. Nog meer plek dus! En het is prachtig geworden! Heerlijke zachte banken, prachtige foto’s aan de muur en veel groen.
Workshops
Dat Fabio zijn eigen restaurant zou beginnen, had hij zelf niet bedacht. “Het is geleidelijk ontstaan.” Geboren onder de rook van Napels bleef hij vanwege de paardensport in Twente hangen. En aangezien een echte Italiaan al gauw aan eten denkt, ging hij op zoek naar een houtoven om zelf pizza’s te bakken. Van het een kwam het ander. Fabio besloot met de houtoven te gaan cateren: op locatie pizza’s bakken. De zachte Napolitaanse pizza’s welteverstaan, die inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. “Je kunt ze vouwen en ze zijn beter verteerbaar.” Inmiddels is hij druk met het restaurant, maar pizza’s bakken kan nog steeds. In het nieuwe gedeelte, het voormalige Vandaag Concept Store, staat een grote steenoven centraal. Hier is alle ruimte voor het geven van workshops.
Publieksprijs beste Italiaanse restaurant van Nederland.
Fabio’s kookkunsten bezorgden hem in 2019 en in 2024 de publieksprijs voor het beste Italiaanse restaurant van het jaar. Het blad kiest elk jaar uit de genomineerden het beste restaurant van het jaar. Dit jaar ging de publieksprijs dus weer naar LAB26 in Hengelo. En dat begrijp je meteen als je hier aanschuift voor het diner.
Openingstijden restaurant
Maandag t/m donderdag 16.30 tot 22 uur
Vrijdag en zaterdag 16 tot 22 uur