Blog

Nieuwe winkels & ontwikkelingen binnenstad Hengelo

De laatste weken was het vertrek van de H&M uit Hengelo volop in het nieuws. Super jammer natuurlijk, maar gelukkig gebeuren er ook juist heel veel (en gelukkig meer!) positieve dingen in de binnenstad! Naast nieuwe winkels, horeca- en speciaalzaken wordt ook de binnenstad volledig aangepakt. In deze blog nemen we je mee.

Terug naar overzicht
Overzichtsfoto van Hengelo

Overzicht winkels en horecazaken

De afgelopen twee jaar opende verschillende winkels, horeca- en speciaalzaken de deuren in de binnenstad van Hengelo Hengelo. Tijd om ze eens op een rijtje te zetten.

September 2022

Appel & Ei
Tweedehands kledingwinkel Appel & Ei opende begin september de deuren aan de Enschedesestraat. Hier vind je een ruim assortiment van mooie betaalbare tweedehands kleding voor hem en haar. Alle tweedehands kleding die hier wordt verkocht is met zorg geselecteerd én niet van nieuw te onderscheiden.

Baltica

Ook delicatessenwinkel Baltica in de Marktstraat is sinds september geopend. Hier kun je terecht voor delicatessen, worsten, vlees en kazen uit Litouwen, Estland en Letland.

Winkel Appel & Ei in Hengelo

Juli 2022

Stadscafé De Basiliek
Pal naast de Lambertusbasiliek opende in juli Stadscafé De Basiliek. In dit gezellige stadscafé geniet je van een kopje koffie of thee met gebak, lunch of een drankje met borrelplank binnen of bij mooi weer op het terras.

Café STOET

Mei 2022

Burgerme
In de Nieuwstraat vind je sinds mei Burgerme. Een hamburgerzaak waar je de lekkerste hamburgers helemaal zelf kunt samenstellen, precies zoals jij het lekker vindt.

Golden Sakura
Golden Sakura
is meer dan alleen een restaurant. Het is een plek waar je wordt meegesleept van begin tot eind, een plek waar gelijkgestemden elkaar vinden en aan het eind van de avond met een verhaal naar huis gaan. Golden Sakura neemt je mee op een culinaire reis naar de Japanse keuken.

April 2022

Leescafé STOET
Sinds 2 april kun je in Bibliotheek Hengelo terecht in het gezellige lunchcafé STOET. Goede koffie, verse taart, lekkere broodjes en een fijne plek met kinderen, een bezoekje aan STOET is de moeite waard.

April 2022

Shoeby
Het zal je vast niet ontgaan zijn, half april opende Shoeby de deuren op de hoek van de Telgen en het marktplein. Een mooie grote winkel op een centrale plek in de binnenstad met mode voor hem, haar en kids. Een echte aanwinst voor Hengelo!

Maart 2022

White Lush Salon
In de Wemenstraat opende eind maart White Lush Salon de deuren.

Februari 2022

Grand Café & Boetiekhotel De Verééniging
Op een prachtige locatie, in het oude verenigingsgebouw van Stork, heeft Grand Café & Boetiekhotel De Veréénging begin van dit jaar de deuren geopend. De hipste huiskamer van Twente, monumentaal, iconisch en karakteristiek waar je heerlijk kunt borrelen, eten, feesten en slapen.

Scaperz Store
Sinds 15 februari is Scaperz Store in de Nieuwstraat geopend. Dit is de aquascaping hotspot van Twente! Hier vind je genoeg spullen om je eigen aquascape, paludarium of mini terrarium te beginnen.

December 2021

LEUQS
In de Enschedesestraat (naast de Hema) opende eind 2021 een toffe nieuwe winkel: LEUQS. Vol met de mooiste woonaccessoires, vazen, droogbloemen, kussens, kasten en tassen (inmiddels gesloten).

Oktober 2021

SMAAK28
Dé winkel voor foodlovers & fijnproevers: SMAAK28. In het oude pand van Meesterlijke Koffie en Thee in de Drienerstraat, opende Paul en Kirsten Veldhuis in oktober 2021 deze heerlijke delicatessen- en wijnwinkel.

September 2021

De Bierstudio
Een jaar geleden opende Rob Zengerink De Bierstudio in de De Wetstraat. Hier vind je ruim 400 verschillende bieren van over de hele wereld. Van lokale topbrouwerijen tot aan nieuwe pareltjes uit bijvoorbeeld Amerika en Rusland.

Delicatessenwinkel SMAAK28

Juli 2021

’t Huys Keukens | Baden | Vloeren
Bij deze winkel ben je aan het juiste adres als je gaat verbouwen of verhuizen. 't Huys in de gezellige Drienerstraat is de plek voor een compleet advies, verkoop en montage als het gaat om keukens, badkamers en vloeren.

Juni 2021

I Like Wine
In 2021 opende I Like Wine aan de Enschedesestraat en in 2022 zijn ze verhuisd naar een nieuwe, mooie locatie in de Telgen. In de winkel vind je heel veel lekkere wijnen uit verschillende landen en van verschillende druifsoorten. Maar ook voor wijnrekken, accessoires en geschenken, eigenlijk alles om je wijnen mooi in op te slaan of te presenteren, kan je bij I Like Wine terecht.

September 2021

Bezorgrestaurant De Beren
Bezorgrestaurant De Beren Hengelo
bevindt zich sinds september 2021 aan de Marskant in Hengelo! Naast de klassiekers zoals de saté, spareribs of burgers kun je ook een lekkere salade of een vega(n) gerecht bestellen.

September 2020

Costes
Op 23 september 2020 opende Costes de deuren in Hengelo. De prachtige winkel vind je aan de Enschedesestraat met mode voor elke gelegenheid.

Verhuisd

En dan zijn er ook winkels die al even in Hengelo gevestigd zijn, maar een nieuw plekje krijgen (of hebben gekregen) in de binnenstad.

Peet’s Boutique
Sinds april 2022 is Peet’s Boutique te vinden op een nieuwe locatie in de binnenstad, namelijk in de Nieuwstraat. Voorheen was deze vrolijke dameskledingwinkel te vinden in de Molenstraat.

Cadeauwinkel De Blaker Exclusief
Eind september 2022 verhuist De Blaker van De Wetstraat naar de Brinkstraat, op de hoek met de Marktstraat, aan het nieuwe marktplein.

Optiek Holsbeek
Optiek Holsbeek verhuist naar een paar deuren verder, ook in de Brinkstraat maar dan aan het marktplein in het voormalige pand van Ten Brummelhuis Schoenen.

McWok Take Away
Medio oktober opent McWok op de nieuwe locatie in de Wemenstraat 9.

Transformatie binnenstad

Als je de laatste tijd in de binnenstad bent geweest heb je het gezien, er wordt hard gewerkt op het marktplein en de omliggende straten. Een groot gedeelte is al klaar en als het goed is genieten we in de tweede helft van het voorjaar van 2023 van een prachtig, groen marktplein. Daarnaast gebeurt er nog veel meer, we zetten een aantal ontwikkelingen voor je op een rij.

Impressie kerktuin Hengelo

Wetplein
Op de plaats waar nu de Lambertuspassage staat komt een groene kerktuin terug. Daar wordt al een tijdje gewerkt en is de planning dat de sloop van de passage eind dit jaar klaar is. Ook het parkeerterrein in De Wetstraat en de Wemenstraat worden flink groener. Meer weten? Lees dan hier over de ontwikkeling van Wetplein en omgeving.

Lange Wemen
Op de plek van de huidige én tijdelijke parkeerplaats Kloosterhof en het naast gelegen terrein (waar de openbare fietsenstalling zich bevindt) komt een ondergrondse, twee lagen tellende, parkeergarage. Boven de parkeergarage komen winkels en appartementen. Als dat afgerond is, kan het winkelcentrum en parkeergarage Thiemsbrug gesloopt worden. Op deze centrale plek in de binnenstad komt dan een nieuwe woonbuurt met woningen en appartementen. Start van de bouw wordt verwacht in 2025.

Horecawand
Onderdeel van Lange Wemen is de horecawand langs het Burgemeester Jansenplein. VanWonen bevindt zich op dit moment in de laatste fase van het ontwerp. Het contract met restaurantketen De Beren is bijna afgerond. Binnenkort meer nieuws daar over. Daarboven komen appartementen. Het is het streven in de eerste helft van 2023 te starten met de bouw van de horecawand.

Via www.hengelo.nu blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de binnenstad.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.