Blog

Unieke stadhuistoren sleutelhanger

De sleutelhangers zijn momenteel uitverkocht. Na de zomervakantie zijn ze weer verkrijgbaar. De stadhuistoren van de gemeente Hengelo in 3D printen én als sleutelhanger gebruiken; dat was de opdracht die eerstejaars student Mechatronica BOL 4, Daan Rorije op zijn bordje kreeg. Een opdracht die hij graag oppakte.

Terug naar overzicht
Sleutelhangers stadhuistoren Hengelo

Origineel cadeau

De opdracht kwam van het bedrijf Pakjeaandacht dat gespecialiseerd is in het verzorgen van uiteenlopende cadeaus voor bedrijven om te geven aan medewerkers of relaties. In dit geval waren het gemeente Hengelo en Hengelo Promotie die op zoek waren naar een origineel cadeau.

Waar te koop?

De sleutelhangers zijn te koop bij Hengelo Promotie (Markt 8) in de kleuren rood, blauw, groen en geel voor € 6,95 en via de website www.verrasjelief.nl.

"
Daan: “Ik vond het erg mooi om dit voor gemeente Hengelo te mogen maken. Ik hoop de torentjes daarom ook wel weer ergens terug te zien.”
Daan student ROC Hengelo

Aan de slag

Daan kreeg een 2D tekening als basis, aangevuld met details over afmetingen en kwaliteit waar de sleutelhanger aan moet voldoen. Daan ging aan de slag met een ontwerp, besprak dit met docenten, paste het aan en ging het ontwerp omzetten in een eerste concept sleutelhanger. Een voldoende stevige sleutelhanger in het juiste formaat maken, bleek nogal een uitdaging.

Er zijn dan ook verschillende conceptproducten gemaakt en getest in de werkplaats van ROC van Twente. En, het lukte Daan om een duurzame, unieke, 3D geprinte sleutelhanger te ontwerpen en maken.

Geslaagd project

Het doel was om een origineel en duurzaam cadeautje te maken. Dat is gelukt. Dat bedrijfsleven, middelbaar beroepsonderwijs en gemeente elkaar hierin weten te vinden, geeft een extra dimensie aan de sleutelhanger.

De gemeente Hengelo geeft de sleutelhangers weg bij speciale gelegenheden als relatiegeschenk. Hierbij is de sleutelhanger vooral voor bezoekers van buiten Hengelo een leuke herinnering aan de stad.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.