Verenigingen

Oekrainse Zang en dansgroep Roesalka

Terug naar overzicht
Adres Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

Oekraïense Zang en dansgroep Roesalka

Na de tweede wereldoorlog kwamen vier Oekraïeners na allerlei omzwervingen in Hengelo terecht; Roman Pyndus, Michael Romanyk, Ivan Kindy en Michael Bryk.
Deze vier mannen zijn de oprichters van Roesalka in 1955 nadat op een bruiloftsfeest spontaan een aantal Oekraïense dansen werden ingezet. Na de val van de Sovjetunie kwamen er steeds vaker Oekraïners, Russen en Witrussen naar Nederland die behalve hun cultuur ook prachtige, handgemaakte, kostuums meenamen naar Nederland en dus naar Roesalka.

Dit heeft er toe geleid dat Roesalka momenteel een steeds wisselend zang, dans en theaterprogramma kan brengen met originele dansen en bijpassende kostuums.
Het enthousiasme van de leden maakt dat een optreden van Roesalka altijd leuk en enerverend is maar bovendien voor veel Nederlanders de deur opent naar een onbekend land.

Nieuwe leden

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. We trainen elke woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in het wijkcentrum Hasseleres in Hengelo. Kom gerust langs, je bent van harte welkom. Er zijn drie soorten trainingen:

  • dans
  • zang
  • theater

Meer informatie

roesalka.nl
info@roesalka.nl

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.