Kunst & Cultuur, Kinderen & Familie

Oyfo Techniekmuseum

Terug naar overzicht
Adres Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Oyfo Techniekmuseum

In het Techniekmuseum word je aangezet om te doen, kijken, beleven, maken en te leren. De collectie is geen doel, maar een middel om kunst en wetenschap bij elkaar te brengen.

Museum voor jong en oud

Je hoeft je geen moment te vervelen in dit leuke en interactieve museum. Zet die grommende en ronkende machines zelf in beweging. Wil je meer weten over hoogwaardige technologieën? Ga dan aan de slag met serious gaming. Of onderzoek op een enorme interactieve wereldbol hoe het met moeder aarde gaat. En speel daarna het Spel der Techniek.

Kindvriendelijkste museum van Overijssel

In het afgelopen jaar is het Techniekmuseum door de Museuminspecteurs kritisch onder de loep genomen. Zij hebben Oyfo aangewezen als het kindvriendelijkste museum van Overijssel in 2020! Museuminspecteurs zijn kinderen t/m 12 jaar, die een rapport over het door hen bezochte museum uitbrengen aan de Museumvereniging.

Oyfo Techniekmuseum is een inspirerende ontmoetingsplek, waar je kennis maakt met techniek en wetenschap door te doen en te beleven. Een plek voor alle leeftijden en voor iedereen die nieuwsgierig is. Waar je techniek op je eigen manier kunt ontdekken. Met de collectie en workshops houden zij het industriële verleden levend, en nemen ze je op een actieve manier mee in de technische mogelijkheden van onze hedendaagse wereld.

Openingstijden

Maandag 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag 12.00 - 17.00 uur
Woensdag 12.00 - 17.00 uur
Donderdag 12.00 - 17.00 uur
Vrijdag 12.00 - 17.00 uur
Zaterdag 12.00 - 17.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur

Toegangsprijzen

Vanaf 4 jaar € 8
0 t/m 3 jaar Gratis
CJP € 6
Museumkaart Gratis

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.