Kinderen & Familie, Wandelen & Fietsen

Prins Bernhardplantsoen

Terug naar overzicht
Prins Bernhardplantsoen Hengelo
Adres Prins Bernhardplantsoen
Prins Bernhardplantsoen 1
7551 JJ Hengelo

Prins Bernhardplantsoen

Aan de rand van het centrum vind je het Prins Bernhardplantsoen. Een heerlijk plekje om te genieten tussen de rozentuin, vijver, gazons en boompartijen.

Een aantal bomen is monumentaal, zoals enkele paardekastanjes, een grote iep en twee bruine beuken, waarvan er één geplant is ter gelegenheid van het huwelijk van (toen) prinses Juliana en prins Bernhard in 1936 (herplant in 1972) toen het park zijn huidige naam kreeg. In het park staat een klassieke muziekkoepel (1921), Paviljoen de Ontmoeting (oorspr. 1930) en een molenromp.

Paviljoen De Ontmoeting

In het plantsoen vind je Paviljoen de Ontmoeting. Een heerlijke plek waar je, aan het water, lekker kan lunchen, borrelen of dineren. Ook de ideale locatie voor feesten en partijen of een lekkere high tea.

Speeltuin

Picknicken aan het water, met vrienden een hapje of drankje doen in het paviljoen of de kinderen lekker laten spelen in de modder. Het kan allemaal in het Prins Bernhardplantsoen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.