Schaatsbaan Hengelo

Een koude winter of niet; vanaf 7 december kun je in ieder geval weer volop schaatsen in de binnenstad van Hengelo! Tot en met 7 januari 2024 vind je de schaatsbaan op een unieke locatie: in het voormalige V&D pand.

Gratis schaatsen

Het wordt een heerlijke winter voor jong en oud met de schaatsbaan in hartje stad! Kom gezellig gratis schaatsen op de kunststofschaatsbaan in het voormalige V&D pand. Na het rondjes draaien op de baan is er niks lekkerder dan opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom en iets lekkers. Plof neer op een van de (lounge) banken in het winterse paviljoen van Lef & Zen, waar je geniet van je warme drank en ondertussen kijkt naar de kunsten van de schaatsers.

Openingstijden schaatsbaan

De schaatsbaan is van 7 december t/m 7 januari op de volgende dagen en tijden geopend:

Schaatsbaan
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 14 tot 22 uur (t/m 21 december is er in de ochtend schoolschaatsen waar de banen voor gereserveerd zijn)
Zaterdag & zondag 10 tot 22 uur

Horeca
Maandag gesloten
Dinsdag t/m zondag 10 tot 22 uur

Uitzonderingen

  • Kerstmiddag: 10.00 – 16.00 uur
  • Eerste Kerstdag: gesloten
  • Tweede Kerstdag: 12.00 - 22.00 uur
  • Zondag 31 december 10.00 - 16.00 uur
  • Nieuwjaarsdag: gesloten

Schaatshuur

Je kan gratis schaatsen huren bij de schaatsbaan. Dit zorgt voor de beste ervaring op de kunststofschaatsbaan. Eigen schaatsen meenemen kan ook, zorg er wel voor dat ze goed geslepen zijn (let op: noren ivm veiligheidsvoorschriften niet toegestaan).

Winters paviljoen

Een schaatsbaan zonder koek & zopie kan natuurlijk niet. De hele periode vind je bij de schaatsbaan een gezellig winters paviljoen verzorgd door Lef & Zen. In een gezellige sfeer kun je hier terecht voor een kopje koffie of thee, natuurlijk chocolademelk (met slagroom voor de liefhebber!) en andere dranken. Ook vind je allerlei lekkers op de kaart. Kortom, een heerlijke plek om te zitten als je kinderen aan het schaatsen zijn, maar ook met collega's voor een kerstborrel met buffet of voor een drankje met vrienden of vriendinnen.

Teamuitje of kerstborrel

Zoek je nog een leuke plek voor een teamuitje of kerstborrel? Dan kun je hiervoor ook goed terecht bij het winterse paviljoen. Lef & Zen denkt graag met je mee om iets te organiseren. Neem vooral contact op via events@lefenzen.nl

Curlingtoernooi

In december vindt het jaarlijkse curlingtoernooi weer plaats! Je strijdt met collega’s, familieleden of vrienden (met 1 of meerdere teams) voor de curlingtitel.

𝐒𝐏𝐄𝐄𝐋𝐃𝐀𝐓𝐀
De voorrondes:
12,13 en 19 december 19.30 tot 23.00 uur (één van deze data speel je met je team).
Finale
: 29 december 19.30 tot 23.00 uur

𝐇𝐎𝐄 𝐖𝐄𝐑𝐊𝐓 𝐇𝐄𝐓?
• Inschrijfgeld per team bedraagt €50
• Een team bestaat uit 4 spelers en een coach/reservespeler (een team mag natuurlijk uit meer personen bestaan, maar je speelt het spel met vier personen)
• Meld je team aan vóór 1 december via events@lefenzen.nl

Keuze kunststofschaatsbaan

Er is gekozen voor een professionele kunststofschaatsbaan omdat het steeds lastiger wordt om een traditionele schaatsbaan te organiseren. Niet alleen vanwege de hoge (energie) kosten, maar ook vanwege maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid. Hengelo zet zich in voor een groenere toekomst en het wordt daarom steeds lastiger om een ijsschaatsbaan te organiseren.

Daarom is er besloten om dit jaar een professionele schaatsbaan van kunststof te plaatsen. Samen met gemeente Hengelo en het Lokaal Fonds Hengelo hebben we ervoor gezorgd dat de entree van de schaatsbaan gratis is. Jong en oud kunnen gratis genieten van het schaatsen. Ook zijn er gratis schaatsen beschikbaar.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.