Schaatsbaan Hengelo

Een koude winter of niet, vanaf 2 december kun je weer volop schaatsen in de binnenstad van Hengelo! Tot en met 8 januari vind je de schaatsbaan op het Burgemeester Jansenplein. En daarna lekker opwarmen met een warme chocolademelk of een ander warm drankje.

Het Burgemeester Jansenplein wordt tijdelijk omgebouwd tot een groot winters plein in kerstsferen. Er komt een overdekte schaatsbaan, die gedurende één weekend wordt aangevuld met een Kerstmarkt. Een gezellig winters evenement voor alle inwoners en bezoekers van Hengelo en omgeving.

Naast het vrije schaatsen kan je er genieten van een hapje en een drankje die Stravinsky voor je klaar maakt. Er vinden ook een aantal andere activiteiten plaats, zoals schoolschaatsen en curling. En daarnaast bestaat de mogelijkheid om hier je bedrijfsborrel te houden!

Opening

Vrijdag 2 december gaat de schaatsbaan op het Burg. Jansenplein open! En niemand minder dan de Sint en zijn Pieten zijn aanwezig om de schaatsbaan officieel te openen. En dat is nog niet alles; alle Hengelose kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar zijn welkom om van 14:00 tot 16:00 uur gratis te komen schaatsen.

Openingstijden schaatsbaan

De schaatsbaan is tussen 2 december en 8 januari op de volgende dagen en tijden geopend:

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 22 uur
Zaterdag & zondag 12 tot 22 uur

Uitzonderingen

  • Opening 02 december 2022: 17.00 – 20.00 uur
  • Kerstmiddag: 12.00 – 16.00 uur
  • Eerste Kerstdag: gesloten
  • Tweede Kerstdag: gesloten
  • Oudejaarsdag: gesloten
  • Nieuwjaarsdag: gesloten

Entree en schaatshuur

Het is mogelijk om schaatsen te huren bij de schaatsbaan of je eigen schaatsen mee te nemen (let op: noren ivm veiligheidsvoorschriften niet toegestaan). De kosten zijn:

Entree inclusief schaatshuur 5,-
Entree zonder schaatshuur 3,50

Curlingtoernooi

In december vindt er een curlingtoernooi plaats op de schaatsbaan. Je strijdt met collega’s, familieleden of vrienden (met 1 of meerdere teams) voor de curlingtitel.

𝐒𝐏𝐄𝐄𝐋𝐃𝐀𝐓𝐀
De voorrondes:
6, 7, 13 en 14 december 19.00 tot 22.30 uur (één van deze data speel je)
Finale
: 30 december 19.00 tot 22.30 uur

𝐇𝐎𝐄 𝐖𝐄𝐑𝐊𝐓 𝐇𝐄𝐓?
• Inschrijfgeld per team bedraagt €50
• Een team bestaat uit 4 spelers en een coach/reservespeler (een team mag natuurlijk uit meer personen bestaan, maar je speelt het spel met vier personen)
• Meld je team aan vóór 1 december via schaatscafe@stravinsky.nl

𝐕𝐎𝐎𝐑 €𝟓𝟎 𝐊𝐑𝐈𝐉𝐆 𝐉𝐄:
• Een onvergetelijke teambuildingactiviteit
• Een glas glühwein en een borrelplankje bij binnenkomst
• Vermelding op de Schaatscafé Facebookpagina

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.