Schaatsbaan Hengelo

Een koude winter of niet; vanaf 7 december kun je in ieder geval weer volop schaatsen in de binnenstad van Hengelo! Tot en met 7 januari 2024 vind je de schaatsbaan op een unieke locatie: in het voormalige V&D pand.

Gratis schaatsen

Het wordt een heerlijke winter voor jong en oud met de schaatsbaan in hartje stad! Kom gezellig gratis schaatsen op de kunststofschaatsbaan in het voormalige V&D pand. Na het rondjes draaien op de baan is er niks lekkerder dan opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom en iets lekkers. Plof neer op een van de (lounge) banken in het winterse paviljoen van Lef & Zen, waar je geniet van je warme drank en ondertussen kijkt naar de kunsten van de schaatsers.

Openingstijden schaatsbaan

De schaatsbaan is van 7 december t/m 7 januari op de volgende dagen en tijden geopend:

Schaatsbaan
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 22 uur
Zaterdag & zondag 10 tot 22 uur

Let op: zondag 7 januari sluit de schaatsbaan om 16 uur

Schaatshuur

Je kan gratis schaatsen huren bij de schaatsbaan. Dit zorgt voor de beste ervaring op de kunststofschaatsbaan. Eigen schaatsen meenemen is niet toegestaan.

Winters paviljoen

Een schaatsbaan zonder koek & zopie kan natuurlijk niet. De hele periode vind je bij de schaatsbaan een gezellig winters paviljoen verzorgd door Lef & Zen. In een gezellige sfeer kun je hier terecht voor een kopje koffie of thee, natuurlijk chocolademelk (met slagroom voor de liefhebber!) en andere dranken. Ook vind je allerlei lekkers op de kaart. Kortom, een heerlijke plek om te zitten als je kinderen aan het schaatsen zijn, maar ook met collega's voor een kerstborrel met buffet of voor een drankje met vrienden of vriendinnen.

Teamuitje of kerstborrel

Zoek je nog een leuke plek voor een teamuitje of kerstborrel? Dan kun je hiervoor ook goed terecht bij het winterse paviljoen. Lef & Zen denkt graag met je mee om iets te organiseren. Neem vooral contact op via events@lefenzen.nl

Activiteiten

15 december 16 tot 18 uur: Kinderdisco
16 december 20 tot 23.30 uur: Apres ski meets salsa
20 december 14.30 uur: Lampionnen maken voor parade
22 december 16 tot 18 uur: Kinderdisco
29 december 16 tot 18 uur: Kinderdisco
30 december 20 tot 23.30 uur: Apres ski meets salsa

Keuze kunststofschaatsbaan

Er is gekozen voor een professionele kunststofschaatsbaan omdat het steeds lastiger wordt om een traditionele schaatsbaan te organiseren. Niet alleen vanwege de hoge (energie) kosten, maar ook vanwege maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid. Hengelo zet zich in voor een groenere toekomst en het wordt daarom steeds lastiger om een ijsschaatsbaan te organiseren.

Daarom is er besloten om dit jaar een professionele schaatsbaan van kunststof te plaatsen. Samen met gemeente Hengelo en het Lokaal Fonds Hengelo hebben we ervoor gezorgd dat de entree van de schaatsbaan gratis is. Jong en oud kunnen gratis genieten van het schaatsen. Ook zijn er gratis schaatsen beschikbaar.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.