Shopping Weekend Hengelo

Tijdens de Shopping Weekenden is het extra gezellig in de binnenstad van Hengelo. Live muziek, verschillende optredens, kidswarenmarkt; genoeg redenen om te komen shoppen in Hengelo! Het eerstvolgende Shopping Weekend vindt plaats op 25 & 26 juni.

Programma zaterdag 25 juni - 12 tot 17 uur

Muziek
Een 13-koppige streetband, een enthousiaste groep blazers en drummers van Oyfo Kunstenband, zorgt voor een gezellig sfeertje in de straten met hun muziek.

Zomer Zandspeeltuin
Zandtaartjes bakken, fruit afwegen, tunnels graven en van de glijbaan glijden; kinderen vermaken zich heerlijk in de Zomer Zandspeeltuin op het Burg. Jansenplein.

Eten & drinken
Zin in iets hartigs? Franky's Burgers staat met echte Twentsche Burgers voor je klaar in de Wemenstraat. Zin in een ijsje? Franky's IJs rijdt met zijn ijskar door de binnenstad voor iedereen die zin heeft in een lekker verfrissend ijsje.

Kom knuffelen met de Hengelo Beren
Voor onze allerkleinste bezoekers zijn de Hengelo Beren het hele weekend aanwezig in de binnenstad en swingen ze mee met de muziek.

Kidswarenmarkt

Van 12 tot 17 uur verkopen kinderen t/m 12 jaar hun spulletjes op de Kidswarenmarkt in de Wemenstraat. Kom ook even snuffelen tussen de kramen.

Programma zondag 26 juni - 13 tot 17 uur

'Hengelo Helemaal Fit' op het Appelplein

Doe lekker mee met één van de sportworkshops. Zo is Hengelo straks Helemaal Fit!

13.00 - 16.00 uur Turnen en gym door Sportvereniging Trios (voor kinderen)
13.00 - 16.00 uur Gevarieerde outdoor training door The Training Dock (voor volwassenen)

Zomer Zandspeeltuin
Zandtaartjes bakken, fruit afwegen, tunnels graven en van de glijbaan glijden; kinderen vermaken zich heerlijk in de Zomer Zandspeeltuin op het Burg. Jansenplein.

Muziek
De muziek ontbreekt niet tijdens het Shopping Weekend. In de Drienerstraat geniet je van muziek van Popscool en Muziekvereniging Armonia vind je in de Enschedesestraat.

Programma Armonia
13.00 - 13.45 uur Allo (Armonia Leerlingen Orkest)
14.00 - 15.00 uur Armonia
15.15 - 15.45 uur ASTOR (Armonia Starters Orkest)
16.00 - 17.00 uur TJHO (Twentse Jeugd Harmonie Orkest)

Programma PopScool
14.00 POPsCOOL Talents
15.00 Studenten Podiumacademie

Eten & drinken
Zin in iets lekkers? Dan kun je bij de foodtruck van Mrs. Waffles terecht voor een heerlijke verse lollywafel met verschillende toppings. Mrs. Waffles vind je in de Drienerstraat. Liever iets hartigs?

Kies dan voor Franky's Burgers, met echte Twentsche Burgers. Franky's vind je in de Nieuwstraat/Molenstraat. En ook Franky's IJs rijdt met zijn ijskar door de binnenstad.

Voor wie toe is aan een heerlijke kop koffie kan terecht bij de stand van Meesterlijke Koffie in de Enschedesestraat.

Kunstenaarspleintje
Het Molenplein wordt omgetoverd in een pleintje vol cultuur: denk aan klassieke en urban tekenaars, kunstenaars en ondernemers die ter plekke hun kunst uitoefenen en/of hun schatten verkopen vanaf een kraam of andere mooi aangeklede plek. Proef de sfeer van kunst, cultuur, vintage en food.

Te zien op het pleintje:

- Carin van der Akker met bronzen beelden
- Daphne van Daphny's Doodles met collega Urban Sketschers
- Lara Vos
- Kunst Zin

- Atelier Z
- Ellie Bloemendaal

Ook vind je hier een springkussen voor de kleintjes, een mini kidswarenmarkt en zijn de zitplekken in vintage sfeer.

Meer Shopping Weekenden

De Shopping Weekenden vinden vier keer per jaar plaats. De volgende weekenden staan gepland op:

29 & 30 oktober
17 & 18 december

Naast de Shopping Weekenden is het elke laatste zondag van de maand koopzondag in de binnenstad van Hengelo. Alle data vind je hier.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.