Kunst & Cultuur, Wandelen & Fietsen

Stadswandeling Museum Hengelo: Hengelo in de vorige eeuw

Terug naar overzicht
Interieur Museum Hengelo
Winkelgebied Binnenstad Adres Museum Hengelo
Beekstraat 51
Hengelo

Stadswandeling Museum Hengelo: Hengelo in de vorige eeuw

De wandeling begint bij het Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. De oude ingang van het museum is een deur uit de 19de eeuw en het bekijken waard. Het museum bevindt zich in het Wilmink-Van Benthemhuis, een van de weinige huizen in de binnenstad die ongeschonden zijn gebleven na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en de stadsvernieuwing. We wandelen naar het marktplein dat onlangs volledig vernieuwd werd. Het plein is een teken van een mooie toekomst van Hengelo. De gevels zijn nog wel een mooi voorbeeld van de wederopbouw architectuur.

Via het marktplein wandelen we naar de Europa tunnel, en het Industrieplein. Het plein waar in 1868 de Machinefabriek Stork is begonnen. We lopen rondom het plein en zien onder meer de ooievaar, het Vereenigingsgebouw, de oude UTS/MTS, poptempel Metropool en tenslotte ligt voor de skatebaan het monument ter herdenking aan de April/Meistaking 1943.

Na het station wandelen we via de tuin van de Monchi, de Drachenfels, de Rotterdamse bank, het Wiefie, de zitbank van Roosje en Mentol naar de basiliek. Tijdens dit deel van de wandeling vertellen wij u wat ‘telgen’ zijn, en waarom de straat plotseling breder wordt bij Douglas.

Via de Brinkstraat gaan we terug naar het museum, dat vroeger ‘huis aan de brink’ genoemd werd en besluiten de middag onder het genot van een kopje koffie.

Reserveren?

Het is altijd mogelijk om op afspraak een wandeling te maken. Stuur dan een mail naar stadswandelaars@museumhengelo.nl.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.