Kunst & Cultuur, Wandelen & Fietsen

Stadswandeling Museum Hengelo: Torenbeklimming

Terug naar overzicht
Stadhuistoren Hengelo in de avond
Winkelgebied Binnenstad Adres Museum Hengelo
Beekstraat 51
Hengelo

Stadswandeling Museum Hengelo: Torenbeklimming

Museum Hengelo organiseert diverse stadswandelingen die je op afspraak kan lopen. Zoals de stadswandeling met torenbeklimming.

Torenbeklimming

De wandeling begint bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Wij lopen door het oude centrum van Hengelo en bekijken en bespreken diverse panden. Een van de oudste panden is café Het Neutje. Aan de zijkant van het gebouw is duidelijk te zien hoe vroeger werd gebouwd. Daarvoor werd gebruik gemaakt van leem, mest, stro en takken.

Voorbij de oude panden is het in 1963 gebouwde stadhuis te zien. Opvallend zijn diverse details waarover wij vertellen. Via de nieuwbouw het stadhuis (begin deze eeuw) begeven wij ons naar het oude stadhuis met zijn indrukwekkende stadhuishal. Het moment om gezamenlijk de stadhuistoren te beklimmen, een forse klim met uiteindelijk een prachtig uitzicht over Hengelo en omgeving. Bij stralend weer zijn bijvoorbeeld het stadion van FC Twente in Enschede en het kasteel in Bentheim te zien. Tijdens de klim maken we uitgebreid kennis met de ‘Witte Wieven’ (geschilderde muurtekeningen) en boeren die de ‘wieven’ proberen te verdrijven. Eenmaal op het hoogste punt van de toren aangekomen met het uitzicht op de stad is bijvoorbeeld goed te zien hoeveel bomen er in Hengelo gepland zijn.

Deze special wandeling eindigt in het museum waar we (naar wens) van een kopje koffie kunne genieten. Het is zelfs mogelijk om daarna een kijkje in het museum te nemen.

Reserveren?

Het is altijd mogelijk om op afspraak een wandeling te maken. Stuur dan een mail naar stadswandelaars@museumhengelo.nl

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.