Verenigingen

Twente Buzzards

Terug naar overzicht
Adres Sporthal Hasseler Es
Henry Woodstraat 62
7558 CR Hengelo

Twente Buzzards

Twente Buzzards is ontstaan uit de omnivereniging ATC’65. ATC’65 werd in 1965 door dertig man gesticht. Dat verklaart ook de naam van de vereniging: ATC staat voor A Triginta Conditum, dat uit het Latijn vertaald, letterlijk betekent: Uit dertig ontstaan.

In de eerste jaren groeide ATC’65 uit tot een omnivereniging met naast voetbal meerdere sportdisciplines. In maart 1966 werd met basketball gestart. De verenigingskleuren waren zwart wit. Later zijn er ook andere takken van sport bij onder de vlag van ATC’65 gebracht, te weten volleybal, honk- en softbal en gymnastiek. In 1987 werd de omnivereniging ATC ’65 opgeheven. De basketballvereniging ATC ’65 werd een zelfstandige club. In 1994 hebben een aantal leden zich afgesplitst van ATC ’65 en is de vereniging Ice Cubes opgericht. Hengelo had toen dus twee basketballverenigingen. Een aantal jaren later is Ice Cubes weer samengegaan met ATC ’65 onder de naam Twente Buzzards.

Kijk hier voor de mogelijkheden en contributie.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.