Kinderen & Familie

Twentebad

Terug naar overzicht
Adres Twentebad
Lage Weide 3
7556 NA Hengelo

Twentebad

Twentebad, een veelzijdig zwembad met ruimte voor sport, zwemles, recreatie, activiteiten en horeca. Het grootste zwembad van Twente met zowel een grote binnen- als buiten accommodatie!

Geschiedenis

Sinds 1972 zijn er diverse verbouwingen en aanpassingen geweest. Soms klein en soms groot. Een grote verbouwing was in 1990 toen de zonnestraat met glijbanen en het 25 meter wedstrijdbad zijn bijgebouwd. Rond 2003 is er meer ruimte gekomen voor jonge kinderen (Bambino Beach) en in de jaren erna is ingezet op bijzondere recreatieve elementen rond klassieke bassins. In 2009 is de blaashal aangeschaft om ruimte te geven aan zowel de vele banenzwemmers, het Hengelo Sport schoolzwemmen en aan WS Twente - één van de grootste zwemverenigingen van Nederland. Afgelopen jaren stond het Twentebad voor de volgende fase in zijn bestaan. De accommodatie is volledig gerenoveerd en verbouwd in de periode 2016-2019.

Grootste zwemcentrum van Twente

Het vernieuwde Twentebad blijft hiermee het grootste zwemcentrum van Twente en ver daarbuiten. Volledig toegankelijk voor mindervaliden en personen die minder goed ter been zijn. De enige accommodatie met een volwaardig 50 meter bad geschikt voor officiële korte- en lange baan wedstrijden. Veel ruimte voor veilig recreatief zwemmen voor jonge gezinnen, binnen en buiten. Een belangrijke plek voor de combinatie van sport/bewegen en zorg in Hengelo. Er wordt veel samengewerkt aan maatschappelijk ondernemen met het ROC van Twente, JP van de Bent, SWB/Profics, WS Twente, TeamFysio, Fysio Kamminga en veel anderen. En daarnaast is het ook nog eens de thuisbasis van Hengelo Sport.

Attracties

Het Twentebad heeft een grote dubbele glijbaan attractie en de enige 6 meter hoge Waterclimbing klimwand van Nederland. Verder is er bewust voor gekozen om de hoge en lage duikplanken te behouden. Hierdoor is het Twentebad het enige bad in Twente met binnen een hoge duikplank!"

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.