Kunst & Cultuur

Twents Schaatsmuseum

Terug naar overzicht
Adres Twents Schaatsmuseum
Boekeloseweg 1
7553 DK Hengelo

Het Twentse Schaatsmuseum

Mocht je denken dat schaatsen ‘maar gewoon’ schaatsen zijn, dan kunnen we je vertellen dat je er behoorlijk naast zit. Er zijn typische Friese en Noord-Hollandse schaatsen, dubbele krulschaatsen, schaatsen met prachtig handgemaakt smeedwerk, beschilderde schaatsen, metalen schaatsen en schaatsen uit het verre buitenland.

Wat ook in het museum staat is een Japanse teenslipper-schaats en dameslaarsjes die op schaatsijzers zijn gezet. En wist je dat ze in de 19de eeuw gewoon al klapschaatsen maakten? Ook bijzonder: zaagschaatsen. Dat zijn schaatsen waar op twee plekken een hapje uit de ijzers is gehaald. Zo kon je sneller starten, was ooit het idee.

Meer informatie

06 20109036

Openingstijden

Zaterdag 13.30 - 17.00 uur
Op afspraak mogelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.