Wandelen & Fietsen

Waterpark 't Genseler

Terug naar overzicht
Adres Waterpark 't Genseler
Genselerweg
7555 SE Hengelo

Waterpark 't Genseler

Aan de rand van de wijk ’t Genseler vind je een groot waterpark waar je heerlijk kunt wandelen. Dit waterpark is aangelegd om het overtollige regenwater uit de naastgelegen wijk en de stad Hengelo te kunnen opvangen bij hevige regenval. Het water wordt tijdelijk in één van de drie vijvers opgeslagen en stroomt uiteindelijk weer weg. Er kan wel 150 miljoen extra water worden opgenomen zonder dat de vijvers overstromen.

Vijvers voor waterberging

Een waterbergingsgebied is een gebied waar water tijdelijk wordt opgeslagen en later weer geleidelijk wegstroomt. Waterpark 't Genseler is zo'n gebied en bestaat uit drie vijvers. De vijvers houden het water uit de aangrenzende wijk 't Genseler vast. En bij bijvoorbeeld hevige regenval stroomt het water uit de rest van de stad en omgeving via beken ook naar het waterpark. In droge perioden staat het water laag. Na forse regenval in Hengelo en omgeving kan het water tot wel een meter stijgen.

Recreatie

Waterpark 't Genseler is een prachtig recreatiegebied waar je prima kan wandelen en fietsen. En in de winter zelfs schaatsen. Loop ook eens naar de uitkijktoren, hier kan je genieten van de natuur.

Meer informatie

Wijk 't Genseler

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.