Wandelen & Fietsen

Waterpark 't Genseler

Terug naar overzicht
Waterpark Genseler Hengelo
Adres Waterpark 't Genseler
Genselerweg
7555 SE Hengelo

Waterpark 't Genseler

Aan de rand van de wijk ’t Genseler vind je een groot waterpark waar je heerlijk kunt wandelen. Dit waterpark is aangelegd om het overtollige regenwater uit de naastgelegen wijk en de stad Hengelo te kunnen opvangen bij hevige regenval. Het water wordt tijdelijk in één van de drie vijvers opgeslagen en stroomt uiteindelijk weer weg. Er kan wel 150 miljoen extra water worden opgenomen zonder dat de vijvers overstromen.

Kiep een emmertje water over een terras en het verdwijnt snel. Gooi een flinke teil in één keer om en je hebt even even natte voeten. Water heeft tijd nodig om weg te stromen. Bij een normale bui stroomt het water in Hengelo snel weer weg, via stoepen en wegen naar groenvoorzieningen en vijvers of rechtstreeks het riool in. In extreme gevallen, bij echte wolkbreuken, gaat dit niet zo makkelijk. Door de aanhoudende klimaatveranderingen verwachten we steeds vaker hevige buien in korte tijd. Door voldoende ruimte voor wateropvang te creëren, houd je droge voeten.

Vijvers voor waterberging

Een waterbergingsgebied is een gebied waar water tijdelijk wordt opgeslagen en later weer geleidelijk wegstroomt. Waterpark 't Genseler is zo'n gebied en bestaat uit drie vijvers. De vijvers houden het water uit de aangrenzende wijk 't Genseler vast. En bij bijvoorbeeld hevige regenval stroomt het water uit de rest van de stad en omgeving via beken ook naar het waterpark. In droge perioden staat het water laag. Na forse regenval in Hengelo en omgeving kan het water tot wel een meter stijgen.

Woolderbinnenbeek verbindt

Het waterpark is via de Woolderbinnenbeek verbonden met overstromingsgebied Woolde. Het waterpark en het overstromingsgebied zorgen samen voor voldoende opvang van water dat uit Hengelo en omgeving afkomstig is.

Recreatie

Waterpark 't Genseler is een prachtig recreatiegebied waar je prima kan wandelen en fietsen. En in de winter zelfs schaatsen. Loop ook eens naar de uitkijktoren, hier kan je genieten van de natuur.

Meer informatie

Wijk 't Genseler

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.