Kunst & Cultuur, Muziek, Theater

WAK Hengelo

Terug naar overzicht
Datum vr 17 mei t/m zo 19 mei Locatie Verschillende locaties in de binnenstad

WAK Hengelo

De WAK (Weekend van de AmateurKunst) is in Hengelo een gevleugeld begrip. Na 14 edities is er in het amateurkunstveld onverminderd animo om gedurende een aantal dagen in het jaar het podium te pakken en te laten zien welke kwaliteiten men in huis heeft. De amateurkunstvereningen en zeker ook de niet-georganiseerde amateurkunstenaars en professionals slaan de handen ineen om voor een breed publiek een uiteenlopend programma neer te zetten in de binnenstad.

Amateurkunst

De WAK wordt voor, door en met het amateurkunstveld georganiseerd. Hengelo kent (van oudsher) vier amateurkunstkoepels te weten Podiumkunsten Hengelo, de Hengelose Koren Koepel, de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo. Stichting Federatie Amateurkunst Hengelo is de overkoepelende stichting. De stuurgroep van de WAK bestaat uit vertegenwoordigers uit de vier koepels, aangevuld met de cultuurmakelaar van Hengelo en de projectleider stadsprogrammering van Schouwburg Hengelo. Zij werken nauw samen met de vier culturele kernvoorzieningen van Hengelo: Metropool, Bibliotheek, Oyfo en Schouwburg Hengelo. De inhoud van de WAK wordt dus door het amateurkunstveld zelf bepaald.

Programma

Het complete programma vind je op www.uitinhengelo.nl/wak

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.