4x parken in Hengelo

Wil je er tijdens de hete zomerdagen even uit zijn? Wandel dan eens een rondje door één van deze vier parken in Hengelo.

Terug naar overzicht

Weusthagpark

In dit heerlijke park aan de rand van Hengelo moet je niet vreemd opkijken als er een eekhoorn voor je uit rent, een ijsvogel als een blauwe schicht over het water schiet, of als in het voorjaar de zoete geur van kersenbloesem je neusgaten bereikt. Op warme dagen is het Weusthagbos een fijne plek voor verkoeling met de schaduw van de bomen.

Ook kun je hier de uitkijktoren beklimmen, een bezoekje brengen aan kinderboerderij en het beleefbos. Of ga een hapje eten bij Woods, aan de rand van de vijver (let op; dit kan nog tot 1 augustus).

Uitkijktoren Weusthag Hengelo

Prins Bernhardplantsoen

Op deze plek midden in Hengelo is het heerlijk toeven. Loop een rondje door het paviljoen en de rozentuin. Neem plaats op een bankje en luister naar de kwetterende vogeltjes. Midden in het groen vind je een prachtig terras. Hier plof je neer voor een verkoelend drankje en een lekker hapje. Ben je met de kinderen? Zij kunnen heerlijk spelen in de speeltuin.

Prins Bernhardplantsoen Hengelo

Watertorenpark

Het Watertorenpark in de wijk Berfelo is een super leuk park om te fietsen, wandelen, spelen en sporten. Met een natuurlijke feerun-plek, klimtoestellen van hout, een mooie kabelbaan en boomstammen met muziek een ideale kinderspeelplek! Ook kunnen de kinderen op verschillende plekken spelen met zand en water. Neem je kleedje en wat te eten mee en je vermaakt je hier de hele middag.

Watertorenpark Hengelo

Waterpark 't Genseler

Aan de rand van de wijk ’t Genseler vind je een groot waterpark waar je heerlijk kunt wandelen. Dit waterpark is aangelegd om het overtollige regenwater uit de naastgelegen wijk en Hengelo te kunnen opvangen bij hevige regenval. Loop rondom de vijvers, geniet van het water, het groen en het mooie uitzicht vanaf de uitkijktoren. En wie weet spot jij ook nog wel reigers, libelles en andere dieren!

Waterpark Genseler Hengelo
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.