Kunst & Cultuur, Kinderen & Familie, Wandelen & Fietsen

Uitkijktoren Weusthag

Terug naar overzicht
Uitkijktoren Weusthag
Adres Uitkijktoren Weusthag
Torenlaan
7559 PB Hengelo

Uitkijktoren Weusthag

Breng eens een bezoek aan de Uitkijktoren bij het Weusthagpark. Wanneer je naar boven klimt heb je een prachtig uitzicht over het Weusthag. Gemeten vanaf de grond heeft de toren een hoogte van 22,5 meter en 95 traptreden. Een wenteltrap voert naarboven en onderweg heb je allemaal kijkgaten waardoor je de omgeving goed kunt blijven zien.

De uitkijktoren is te bereiken vanaf het parkeerplaatsje aan de Torenlaan, ter hoogte van de kleigaten van Rientjes.

Ontwerp

De uitkijktoren verbindt het noordelijk en zuidelijk deel van het Weusthagpark dat wordt doorkruist door de snelweg. Het ontwerp is een kelkvormige koker, een verwijzing naar het water als bron van het leven en naar de levendigheid van het park. In de toren van cortenstaal zie je een uitgesneden bladpatroon. Je kan zeggen dat de toren wel wat weg heeft van een levensboom. Het bladpatroon zorgt voor licht in de toren als je naar boven gaat. Om de 4 meter is een bordes opgenomen in de spiltrap en is een groter gat in de buitenschil gemaakt. Op zo’n bordes kan de klimmer even uitrusten en van het uitzicht genieten.

Door de ambachtelijke uitvoering in cortenstaal is de toren een iconische verwijzing naar Hengelo als dé metaalstad van Oost-Nederland. En door de gekozen vormgeving straalt de toren vanuit alle gezichtspunten steeds dezelfde identiteit uit. IAA Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp.

Ontdek het Weusthag

Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren. Meer lezen? Klik dan hier!

Meer informatie

hetweusthag.nl

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.