Ontdek het Weusthag

Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren.

Terug naar overzicht

Op grote hoogte

Aan de rand van het Weusthagbos vind je de uitkijktoren. Beklim deze 22,5 meter hoge toren voor een prachtig uitzicht over het Weusthag en de stad Hengelo. En tijdens de grote klim naar boven kun je door de kijkgaten de omgeving al goed zien.

Uitrazen

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken. Rondje wandelen? Loop dan de Weusthagroute.

Knor, iaaa, tok

Ook heel veel andere dierengeluiden hoor je op kinderboerderij ’t Weusthag. Leuk voor jong en oud! Overal om je heen zie je dieren van heel dichtbij! Varkentjes Flip en Floor verwelkomen je graag en de toegang is gratis. En ook na sluitingstijd loop je langs de vijvers en het hertenkamp zo het Weusthagbos in: een heerlijk bos voor een ontspannen wandeling.

Buitenplaats de Houtmaat

Midden in het Weusthag vind je Buitenplaats de Houtmaat. Een prachtige locatie verscholen in het bos. Van mei t/m september kun je op zondag bij De Houtmaat genieten van een drankje op het terras aan het water. Dit kan alleen tijdens het Cultuurpodium, dus check hiervoor de agenda op deze website.

Woods

Heb je trek in een gezonde bite? Reserveer dan bij WOODS, waar je het hele jaar door de zomer voelt. Gasten van WOODS kunnen ook gebruik maken van de bootjes voor een roeitochtje naar het eilandje in de vijver.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.