Ontdek het Weusthag

Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren.

Terug naar overzicht

Op grote hoogte

Aan de rand van het Weusthagbos vind je de uitkijktoren. Beklim deze 22,5 meter hoge toren voor een prachtig uitzicht over het Weusthag en de stad Hengelo. En tijdens de grote klim naar boven kun je door de kijkgaten de omgeving al goed zien.

Uitkijktoren Weusthag Hengelo

Uitrazen

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken. Rondje wandelen? Loop dan de Weusthagroute.

Beleefbos in Hengelo

Knor, iaaa, tok

Ook heel veel andere dierengeluiden hoor je op kinderboerderij ’t Weusthag. Leuk voor jong en oud! Overal om je heen zie je dieren van heel dichtbij! Varkentjes Flip en Floor verwelkomen je graag en de toegang is gratis. En ook na sluitingstijd loop je langs de vijvers en het hertenkamp zo het Weusthagbos in: een heerlijk bos voor een ontspannen wandeling.

Geitjes bij Kinderboerderij Weusthag Hengelo

Buitenplaats de Houtmaat

Midden in het Weusthag vind je Buitenplaats de Houtmaat. Een prachtige locatie verscholen in het bos. Van mei t/m september kun je op zondag bij De Houtmaat genieten van een drankje op het terras aan het water. Dit kan alleen tijdens het Cultuurpodium, dus check hiervoor de agenda op deze website.

Bootje varen in het Weusthag Hengelo

Wandelroute

De natuur- en wandelroute Het Weusthag is in elke seizoen een aanrader. De route start bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat 25 en is geschikt voor jong en oud. De wandeling gaat over goede paden en is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

Ook een rondje om de kleigaten van Rientjes is een aanrader!

Kleigaten in Hengelo
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.