6x gratis uitjes in Hengelo

Hengelo bruist niet alleen van activiteiten zoals een dagje naar de Waarbeek of Oyfo, maar wist je dat er ook leuke gratis uitjes zijn in de gezellige stad? En geloof ons, ze zijn net zo leuk! We nemen je mee op een speelse ontdekkingsreis door Hengelo en laten je kennismaken met de gratis uitjes die Hengelo te bieden heeft.

Terug naar overzicht

Klimmen en klauteren in het Weusthagpark

Ga op avontuur bij het Beleefbos in het Weusthagpark, aan de rand van Hengelo. Hier kunnen zowel jong als oud zich uitleven met rennen, springen, en klimmen over heuvels, door kruipbuizen en langs stapstammen. Op de zonnige dagen is het de perfecte plek voor een relaxte picknick aan het strandje bij de beek. En alsof dat nog niet genoeg is, vlakbij het Beleefbos staat de uitkijktoren van Weusthag, die maar liefst 22,5 meter hoog is. Klim naar boven en laat je verrassen door het mooie uitzicht over Hengelo. Het wordt gegarandeerd een dag vol avontuur zonder dat je portemonnee het voelt!

Uitkijktoren Weusthag

Dierenpret bij kinderboerderij ‘t Weusthag

Kinderboerderij 't Weusthag is een waar paradijs voor jong én oud. Of je nu tussen de staldeuren staat, op het erf rondsnuffelt of over het weiland kijkt, overal zie je dieren. Minipaardjes, ezels, geiten, schapen, konijnen, kippen en nog veel meer. Het is één grote verzameling die je allemaal tegenkomt bij 't Weusthag. Een bezoekje aan deze kinderboerderij is niet alleen een dolle boel maar ook nog eens hartstikke leerzaam! Bij elk dier hangen informatieve bordjes, waardoor iedereen op een speelse manier het boerderijleven ontdekt. En het allerbeste nieuws? De entree is helemaal gratis! Dus waar wacht je nog op? Duik in de beestenboel en beleef een dag vol plezier.

Kinderboerderij Weusthag

Duik in de wereld van boeken bij de bibliotheek

Lezen is niet alleen belangrijk voor de groei van een kind, maar het is ook gewoon onwijs tof. En gelukkig pakt de bibliotheek flink uit met allerlei te gekke activiteiten voor kinderen van 0 tot 18 jaar! Neem bijvoorbeeld de 'Bereslimme boeken' dat zijn interactieve animatiefilms gebaseerd op bekende prentenboeken. Ze stimuleren niet alleen de taalontwikkeling van de kleintjes, maar zijn ook nog eens heel leuk dankzij bewegende beelden, muziek en geluidseffecten. En alsof dat niet genoeg is, zijn er nog veel meer toffe activiteiten te ontdekken. Kijk op de website om het volledige overzicht te zien!

Ontdek het Kristalbad

Net zoals bij het Weusthagpark vind je bij het Kristalbad ook een uitkijktoren. Het Kristalbad is een gebied tussen Hengelo en Enschede en tussen Driene en Twekkelo. De uitkijktoren bij het Kristalbad is iets minder hoog dan bij het Weusthagpark, maar zeker niet minder mooi. Ook hier heb je namelijk prachtig uitzicht. Naast de uitkijktoren kan je hier ook genieten van de mooie natuur tijdens een stevige wandeling. Waar wacht je nog op? Beklim de toren of wandel langs het water en geniet van het prachtige uitzicht!

Kristalbad

Ontdek te gekke Street Art tijdens het wandelen

Ben jij een liefhebber van wandelen en kunst? Dan hebben we dé perfecte wandelroute voor jou! De Street Art route in het centrum van Hengelo is een must-see voor iedereen die van prachtige kunst houdt. Ontdek verrassende kunstwerken op unieke locaties terwijl je door de binnenstad wandelt. Je kunt de gratis route ophalen bij Hengelo Promotie of eenvoudig downloaden vanaf onze website. Dus wij zeggen, hop hop trek je favoriete wandelschoenen aan en ontdek de prachtige Street Art route.

Op zoek naar caches met geochaching

Na het lezen van de titel denk je vast “wat is geochaching?” Geocaching is een superleuke buitenactiviteit waarbij je met behulp van een GPS-tracker op zoek gaat naar verborgen schatten op specifieke locaties. En raad eens? Je hoeft niet eens een GPS-tracker aan te schaffen, want je kunt gewoon je mobiel gebruiken. Hoe handig is dat?! Ben jij er klaar voor om op zoek te gaan naar de verstopte caches? Het enige wat je nodig hebt is een account op geochaching. Dus maak snel een account aan en ga op zoek naar de caches!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.