De mooiste wandel- en fietsroutes rondom Hengelo

In en rond Hengelo is het heerlijk wandelen en fietsen. Maak een ontspannen fietstocht, ontdek al wandelend meer over de geschiedenis van Hengelo, kies voor een route langs de mooiste kunstwerken of ontdek historisch Tuindorp. En er is meer, veel meer!

Terug naar overzicht

Street Art Route

Hengelo heeft een rijke collectie aan traditionele en hedendaagse beeldende kunst, waaronder Street Art. Wat ooit was bedoeld om de binnenstad meer kleur te geven, is uitgegroeid tot een ware bezienswaardigheid. Naast muren van panden in de binnenstad, zijn er ook grote, aansprekende kunstwerken gerealiseerd op prominente plekken in het centrum. De Street Art Route brengt je langs de mooiste kunstwerken in de binnenstad van Hengelo.

Download de route

Street Art

Stadswandeling Hengelo

Deze wandeling neemt je mee door de binnenstad van Hengelo. Binnen een uur weet je alles over het ontstaan van Hengelo en ontdek je alle bijzondere plekken zien van onze stad.

Download de route

Wandelen door Drienerstraat

Tuindorproute

De Tuindorproute brengt je in een prachtig stukje Hengelo; de wijk Tuindorp ’t Lansink. Als één van de eerste fabrikanten in Nederland vond Charles Theodorus (C.T) Stork dat zijn verantwoordelijkheid verder ging dan alleen ondernemen. Al in 1867 stichtte hij de ‘Hengelosche Bouwvereniging’ en gaf hiermee de aanzet tot het denken over goede arbeiderswoningen. Het waren zijn zoons, en met name Coenrad Frederik Stork (C.F.), die het plan in 1910 ten uitvoer brachten. De route vertelt je meer over de geschiedenis van deze wijk en de familie Stork.

Download de route

Huisje in Tuindorp 't Lansink

Zoutfietsroute

Deze fietsroute van ca. 44 km brengt je onder andere door het dorpje Boekelo. Onderweg zal je zien dat de typische zoutboortorens, maar ook vooral de moderne groene zouthuisjes het landschap hier bepalen. En wil je meer weten over het ontstaan en de historie van het zout, fiets dan na de route vooral even door naar het Zoutmuseum in Delden.

Download de route

Zoutboortoren in Hengelo

Er is meer!

Wil je nog meer wandelen en fietsen? Keuze genoeg, ga voor de Oorlogsmonumentenroute (fietsen), Rondje Hengelo (fietsen), Beckum Beter Bekeken (wandelen), Rondje Oele (wandelen), Maurits en Napoleon in Beckum (wandelen) of kies voor een kabelkastjesroute in Groot Driene of Tuindorp. Op onze wandelen & fietsen pagina vind je volop inspiratie.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.