Blog

Beckum en Oele

Onder de rook van Hengelo liggen Beckum en Oele. Een omgeving met prachtige natuur en waar bossen, weilanden, meertjes en wandel- en zandpaden elkaar afwisselen. Waar je groene akkers en prachtige boerderijen vindt. Een omgeving waar je uitgebreid kan wandelen, fietsen en mountainbiken.

Terug naar overzicht
Eend bij de watermolen in Beckum

De omgeving van Beckum en Oele is perfect voor een heerlijke wandeling. Bijvoorbeeld langs de eeuwenoude eiken in het Altenabos of langs de meertjes en heidevelden van Het Flier, een stuk natuur dat zich uitstrekt tussen Beckum en Oele. Na een fijne wandeling geniet je bij Bij Boenders van een borreltje bij de haard of aan de bar of kies je voor een hapje in het restaurant.

Rad van de watermolen in Oele

Watermolen

Sinds 1334 bevindt zich in Oele een watermolen. De watermolen staat bij de stuw die ooit de grachten van de vroegere havezate Oldemeule op peil hield. De eerste bekende eigenaren waren de graven van Bentheim, zij gaven de molen, de ‘Ole Mole’, uit als leengoed. De molen was in de loop der eeuwen in handen van de adellijke families Van Bevervoorde (1334 – 1684) en Von Münchhausen (1684 – 1804). Daarna wisselde de molen verschillende malen van eigenaar en behoorde vanaf 1880 tot het huis Twickel. Sinds 1971 is de molen in bezit van de gemeente Hengelo. Meer over de watermolen in Oele lees je hier.

De watermolen is van april t/m oktober elke eerste en derde zondag van de maand te bezoeken. Je kan dan een kijkje in de molen nemen en molenaars vertellen je graag meer over de watermolen. In de agenda op deze website vind je alle data van de open zondagen.

Smart wandelen

De leukste routes wandel je met je smartphone. In de app 'Wandelen in Overijssel' vind je een aantal mooie wandelroutes rondom Beckum en Oele. Zoals het Panoramapad, Beckum Beter Bekeken of de Maurits & Napoleon in Beckum route. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Of wandel het Rondje Oele.

Meer routes

Zoek je nog andere leuke routes rondom Hengelo? Kijk dan eens op onze pagina Wandelen & Fietsen voor meer wandel- en fietsroutes.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.