Blog

Beckum en Oele

Onder de rook van Hengelo liggen Beckum en Oele. Hier ervaar je het echte Twente, waar het noaberschap nog bestaat. Een omgeving waar meertjes, bossen en weilanden en heidevelden elkaar afwisselen. Een omgeving waar je uitgebreid kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Oele en Beckum. Hier kom je tot rust.

Terug naar overzicht

Watermolen

Sinds 1334 bevindt zich in Oele een watermolen. De watermolen staat bij de stuw die ooit de grachten van de vroegere havezate Oldemeule op peil hield. De eerste bekende eigenaren waren de graven van Bentheim, zij gaven de molen, de ‘Ole Mole’, uit als leengoed. De molen was in de loop der eeuwen in handen van de adellijke families Van Bevervoorde (1334 – 1684) en Von Münchhausen (1684 – 1804). Daarna wisselde de molen verschillende malen van eigenaar en behoorde vanaf 1880 tot het huis Twickel. Sinds 1971 is de molen in bezit van de gemeente Hengelo. Meer over de watermolen in Oele lees je hier.

De watermolen is van april t/m oktober elke eerste en derde zondag van de maand te bezoeken. Je kan dan een kijkje in de molen nemen en molenaars vertellen je graag meer over de watermolen. In de agenda op de website vind je alle data van de open zondagen.

Routes

Rondom Oele en Beckum kan je prachtig wandelen. Er zijn verschillende routes, zoals bijvoorbeeld Rondje Oele, Panoramapad, Beckum Beter Bekeken of de Maurits & Napoleon in Beckum route. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Meer routes

Zoek je nog andere leuke routes rondom Hengelo? Kijk dan eens op de pagina Wandelen & Fietsen op deze website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.