Theater

Toneel: A Family Business

Terug naar overzicht
Datum do 30 mei Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Toneel: A Family Business

In dit tragikomische familiedrama wacht men met smart op de laatste adem van de steenrijke pater familias. Alle kinderen zijn opgetrommeld om naar het ouderlijk huis te komen. Door de oplevingen van de vader duurt het sterfbed langer dan verwacht.De harde hand van de autoritaire vader heeft ervoor gezorgd dat zijn kinderen de afstand tot hem letterlijk zo groot mogelijk hebben gemaakt, dus ze moeten wel blijven logeren. In afwachting van de laatste zucht is er tijd voor bekentenissen, gekonkel en oude vetes. Met het drankgebruik stijgt ook de intolerantie. Als de ochtend gloort, voelt iedereen zich eenzaam en onbegrepen. De vraag is of het sterven van de oude vader de familie dichter bij elkaar heeft gebracht, of juist nóg verder van elkaar heeft verwijderd.

Toneelgezelschap Dood paard

Toneelgezelschap Dood paard werkt als een collectief. Het artistieke team bestaat uit de toneelspelers Manja Topper, Kuno Bakker en Tomer Pawlicki en technisch producent Michael Yallop. Voor de voorstellingen in seizoen 2023-2024 wordt het collectief aangevuld met Joachim Robbrecht, Janneke Remmers, Mokhallad Rasem en Magne van den Berg. Dood Paard maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.