Beestjes in Heemtuin Weusthag

Terug naar overzicht
Datum zo 04 jun. Locatie Heemtuin Weusthag
van Alphenstraat 15A
7556JT Hengelo

Beestjes in Heemtuin Weusthag

Tijdens de open zondagen in juni is er speciaal aandacht voor het thema ‘Beestjes’. De heemtuin is opgericht om planten te laten zien die voorkomen in Nederland in het algemeen en in Twente in het bijzonder. Maar in een mooie gevarieerde tuin met veel wilde planten komen als vanzelf ook allerlei dieren. De zwaluwen van de buren komen graag insecten vangen. In één van de populieren van Beleefbos Weusthag wordt al jaren gebroed door een stel torenvalken. In het water leven kikkers en salamanders. Je ziet ook bijen en zweefvliegen. Hommels en bijen halen honing uit de bloemen.

Een enkele keer worden we verrast door iets bijzonders: een stel parende slakken, of libellen die uit hun cocon kruipen: pootje voor pootje, en dan de vleugels. Je treft het als je zoiets ziet, maar gelukkig zijn er foto’s van gemaakt door een van de vrijwilligers in de heemtuin.

Openingstijden

Heemtuin Weusthag is geopend op zondagmiddag 13.00-16.00 uur en op de werkdagen: dinsdagmorgen 9.00-12.00 en woensdagavond 19.00-21.00. De heemtuin vindt u in de van Alphenstraat 15A, 7556JT Hengelo (achter de Hengelose Ijsbaan/Combibaan).

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

vrije gift

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.