BiebCollege: Is er leven na de groei?

Terug naar overzicht
Datum di 27 feb. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551HV Hengelo

BiebCollege: Is er leven na de groei?

Stel je voor een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben.

Stel je voor: een Nederland dat binnen de grenzen van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben.

Het boek "Er is leven na de groei" laat zien hoe dit kan, op een haalbare en betaalbare manier en in korte tijd.

Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt Auteur Paul Schenderling je mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit. Ook laat hij zien wat deze veranderingen praktisch betekenen voor jouw dagelijkse leven: in je huishouden, je werk en je leefomgeving.

Paul Schenderling

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert en schrijft over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Hij heeft ruimt 10 jaar onderzoeks- en adviseurservaring en ervaring met politiek-bestuurlijke processen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Samen met een groep deskundigen schreef hij het boek ‘Er is leven na de groei’ over hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen.

Kom naar het BiebCollege en laat je meenemen naar een gelukkiger, stressvrij en gezond Nederland.

BiebCollege

Acht keer per jaar is er een BiebCollege in Bibliotheek Hengelo met steeds een maatschappelijk relevant onderwerp. Verwacht elke keer een frisse en bevragende kijk op een maatschappelijk relevant en actueel onderwerp. Maxim Februari, Mirjam Kaijer, Herman Pleij en Fokke Obema waren eerder al te gast.

Aanmelden

Onderaan deze pagina kun je jouw kaarten kopen. Een kaart voor bibliotheekleden kost €7,50 en is inclusief koffie/thee en een drankje na afloop, als je geen lid bent van de Bibliotheek ben je ook van harte welkom, een kaartje kost dan €10,-. De inloop is vanaf 19:30, het BiebCollege start om 20:00 tot 21:00, daarna is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje.

Dit biebcollege wordt georganiseerd in samenwerking met de Waterstaatskerk in Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bibliotheekhengelo.nl/

Prijzen

Leden € 7,50
Niet-leden € 10,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.