Datum vr 13 okt. Locatie Binnenstad Hengelo

Blues Night 2023

Blues Night, het jaarlijks terugkerende festival in de binnenstad van Hengelo, dat de kroegen doet vullen met de heerlijke tonen van de blues.

Programma

Op vrijdag 13 oktober is het weer tijd voor de traditionele Blues Night! De aftrap vindt om 20.00 uur plaats in Schouwburg Hengelo door Beaux Gris Gris & The Apocalypse. Aansluitend kan er in 8 Hengelose cafés worden genoten van bluesmuziek: Metropool, Appel 2.0, Café Feri's, Road Hoase, De Cactus, High5, Tante Jo en Het Uurwerk.

20:00 Schouwburg - Beaux Gris Gris & The Apocalypse

Deze spectaculaire band was hoofdact op o.m. The Great British R&B Festival (VK), Moulin (NL) en Blues Alive (CZ) en ontving een nominatie voor Band of the Year bij the European Blues Awards. Beaux Gris Gris & The Apocalypse is van absolute wereldklasse!

21:00 Metropool - Harlem Lake

Rauwe authentieke americana in de mix met hedendaagse bluesrock: European Blues Challenge winnaar Harlem Lake laat de cafégasten de vibe van de seventies herbeleven!

21:15 & 22:15 Tante Jo - Boogie kearls

De Boogie Kearls spelen een unieke mix van dialect en Engelstalige songs, in een groovende Blues, Boogie en Rock 'n’ Roll Stijl. Verwacht vette Hammond, honkytonk piano en snijdende gitaarsolo’s afgewisseld met relaxte luistersongs in een Folk of Roots stijl.

21:30 & 22:30 Road House - Monkey Clan

Een aantal muzikanten, verbonden door vriendschap en dezelfde muzikale ideeën, vormen de band Monkey Clan. Hard, heavy, dirty blues rock ‘n’ roll voor mensen die daarvan houden.

21:45 & 22:45 High5 - On the blue side

Deze vier doorgewinterde muzikanten uit Deventer hebben hun hart verpand aan de Bluesrock! Maak je klaar voor bijzondere uitvoeringen van Rory Gallagher, Joe Bonamasse, Beth Hart, Gary Moore en vele anderen.

22:00 & 23:00 Appel 2.0 - The High Rollers

Rock and Roll met een ‘silver lining’ van Blues en Country. Geïnspireerd door de helden van toen, maar in een geheel eigen jasje gestoken.

22:15 & 23:15 Het Uurwerk - Highway Rhythm & Blues Gang

De stijl van de Highway R&B Gang bestaat uit diverse blues stijlen met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues.

22:30 & 23:30 Cafe Feri's - Seven2Nine

22:45 & 23:45 De Cactus - Ruben Hoeke Band

Gitarist Ruben Hoeke staat garant voor een grote mix van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende Rhythm & Blues! Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt Hoeke onafgebroken de wereld over, bracht een tiental albums uit en speelde met talloze nationale en internationale topmuzikanten.

Kosten

Passe partouts kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en platenzaak Popeye. Aan de deur kost een passe partout € 15,00.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

bluesfestivalhengelo

Prijzen

Passe partouts kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en platenzaak Popeye. Aan de deur kost een passe partout € 15,00.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.