Bomen en struiken in Heemtuin Weusthag

Terug naar overzicht
Boom Heemtuin Weusthag IVN Hengelo
Datum zo 05 mei Locatie Heemtuin Weusthag
van Alphenstraat 15a
7556JT Hengelo

Openingstijden:

Zondag 5 mei 13:00 - 16:00
Zondag 12 mei 13:00 - 16:00
Zondag 19 mei 13:00 - 16:00
Zondag 26 mei 13:00 - 16:00

Bomen en struiken in Heemtuin Weusthag

Het thema in de maand mei is 'Bomen en struiken'. Meestal brengen we de bomen en struiken in de heemtuin onder de aandacht in de nazomer, wanneer over vruchten en zaden te zien zijn. Nu in het voorjaar zijn juiste de vele bloemen te zien: vlier, gelderse roos, meidoorn, maar ook minder opvallende bloemen, zoals bij berk en den.

Open Zondagen in mei

Ook kinderen kunnen allerlei dingen ontdekken en leren over bomen en struiken in de maand mei. Elke zondag staat er een ontdektafel klaar waarbij kinderen spelletjes, informatie en zoekkaarten kunnen vinden over bomen en struiken.

Moederdag

Op 12 mei, moederdag, kunnen kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur deelnemen aan een speciale kinderactiviteit, Onder begeleiding van een IVN-vrijwilliger maken kinderen een hanger van klei waarin ze een afdruk maken van bladeren, takjes of boomschors. Ze gaan daarbij eerst op zoek naar mooie bladeren waarmee ze hun afdruk willen maken. Wanneer ze deze hebben gevonden gaan ze er lekker creatief mee aan de slag. De hanger mogen ze meteen mee naar huis nemen. Dat is gelijk een mooi moederdaggeschenk.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegang

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.