Concert Kamerkoor Arte Vocale - Engelse koormuziek

Terug naar overzicht
Datum za 13 apr. Locatie St. Franciscuskerk
Berfloplein 18
7573 JZ Hengelo

Concert Kamerkoor Arte Vocale - Engelse koormuziek

Op 13 en 21 april zingt Kamerkoor Arte Vocale een dwarsdoorsnede van de rijke Engelse koorliteratuur over de eeuwen heen.

Het programma start met een aantal parels uit de Renaissance, zoals ‘When David Heard’ en ‘O Lord, grant the King a long life’ van Thomas Weelkes, en het ‘Libera nos’ van John Sheppard. Via Henry Purcell’s ‘Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts’ treden we Romantiek en 20e eeuw in met o.a. een prachtige zetting van ‘Music, when soft voices die’ geschreven door Frank Bridge, die ook docent is geweest van Benjamin Britten.

Hoogtepunten

De vocale hoogtepunten in het programma zijn de kleurrijke en speelse ‘Three Shakespeare songs’ van Ralph Vaughan Williams en het dubbelkorige ‘Faire is the Heaven’ van William Henry Harris. Deze laatste kent nog steeds een grote populariteit in het Verenigd Koninkrijk. Ook zullen er een aantal volkse liederen klink-en die qua melodie misschien herkenbaar zijn, zoals Greensleeves en Scarborough Fair, maar volledig in een nieuwe jas zijn gestoken door bijvoorbeeld Michael McGlynn.

Mirjam Kwebeman

Tijdens de concerten zullen de stukken via improvisatie en solowerk op saxofoon worden verbonden. We zijn erg blij met de medewerking van Mirjam Kwebeman op 13 april en Inge Mulder op 21 april.

Na afloop van het concert is er een gezamenlijk napraten onder het genot van een drankje.

Wilt u zich laten onderdompelen door mooie en bijzondere Engelse muziek, of wilt u zich gewoon laten verrassen door onbekende muziek, weet u dan van harte welkom op één van onze concerten!

13 april 2024 – 20.00 uur – St. Franciscuskerk, Berfloplein 18, 7553 JZ Hengelo
21 april 2024 – 15.30 uur – Hofkerk, Diepenheimseweg 2, 7471 LX Goor

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 20,00 incl. consumptie

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.