Cabaret

Dat zie je een ander niet doen (reprise)

Terug naar overzicht
Datum vr 18 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Met ruim 42 jaar theater in zijn hoofd, komt Bert Visscher met plezier nog een keer langs in Hengelo. Voor de laatste keer, nu echt, want hij is ook geen 60 meer.Voordat hij richting geraniums en bingo rolt, staat hij te trappelen om ons theater nog één keer op de kop te zetten met het allerbeste uit zijn rijke repertoire: van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm!) tot de stotterende man van motorclub No Calendar. En samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, wordt het hoe dan ook zeker te weten een typische Bert Visscher avond.

Bert Visscher (26 oktober, 1960) werd geboren in Groningen en groeide op in Veendam. Toen hij 17 jaar was richtte hij met een aantal leeftijdsgenoten de cabaretgroep Filter op. In eerste instatie had de groep vooral lokaal succes, maar in 1981 brak de groep door na een deelname aan het Camerettenfestival in Delft. Hoewel ze niet in de finale terecht kwamen ontving Bert Visscher er wel de persoonlijkheidsprijs. Vanaf 1984 staat Visscher alleen op het podium. Hij begon met zijn solovoorstelling Desnoods geblinddoekt op één been. Al vanaf zijn eerste optreden weet het publiek dat de shows van Bert Visscher bol staan van tirades, liedjes of conferences die abrupt eindigen, gekke outfits en bizarre typetjes. Dat zie je een ander niet doen is zijn 14e en laatste show.Naast optreden is Visscher regelmatig te zien en te horen op radio en TV. In februari 2021 bracht Bert Visscher een boek over zijn beginjaren uit. In het boek beschrijft hij dat hij als puber al het vuur uit z'n sloffen speelde tijdens cabaretavonden op school. Toch liepen de zalen niet vanzelf vol, het ging met vallen en opstaan. Zinloze ritten naar zaaltjes diep in de klei voor vier man, of voorstellingen waarbij het publiek zich nu nog afvraagt wat die man daar op het podium stond te doen... Om daarna tijdens de terugreis diep in de nacht in een truckerscafé boven een gehaktstaaf te hangen met maar één gedachte: dat wordt nooit wat...

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 35,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.