Datum za 26 mrt. Locatie Gemeente Hengelo

Earth Hour Hengelo 2022

Op zaterdagavond 26 maart om 20.30 uur dooft Hengelo de lichten in de gemeente tijdens het wereldwijde Earth Hour. Dit jaar worden ongeveer 6.000 lichtpunten in Hengelo en Beckum een uur uitgezet. Het doel van dit jaarlijkse evenement is om mensen bewust te maken van hun energieverbruik en daardoor de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen.

Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds roept inwoners, maar ook het bedrijfsleven op om mee te doen met dit jaarlijkse evenement door verlichting en andere elektrische apparatuur uit te zetten. En natuurlijk gebeurt dat niet alleen in Hengelo; miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen mee en doen tijdens Earth Hour het licht uit om aandacht te vragen voor de planeet.

Zwart en groen

In Hengelo wordt 26 maart om 20.30 uur een groot deel van de straatverlichting een uur uitgeschakeld. Dit is mogelijk door het slimme systeem voor straatverlichting; de verlichting is van te voren in te stellen. In de binnenstad wordt de verlichting vanuit veiligheidsaspecten niet geheel uitgeschakeld. In plaats daarvan zal de stad, waaronder bijvoorbeeld de Lambertusbasiliek, groen verlicht worden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

facebook.com/events

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.