Diversen

Eetbare planten in Heemtuin Weusthag

Terug naar overzicht
Datum zo 09 jul. Locatie Heemtuin Weusthag
van Alphenstraat 15A
7556JT Hengelo

Eetbare planten in Heemtuin Weusthag

Een belangrijk deel van ons voedsel bestaat uit planten: aardappels, granen, groenten, fruit en noten. Allerlei onderdelen worden gegeten: knollen (aardappel, bietjes), wortels (peen, schorseneer), stengels (rabarber, bleekselderie), bladeren (spinazie, andijvie) en zelfs bloemen.

Hun voorouders waren wilde planten. En ook nu zijn er veel wilde planten, die gegeten kunnen worden. Deze maand laten we daar in Heemtuin Weusthag voorbeelden van zien. En er is extra aandacht voor de groentetuin, de kruidentuin en de medicinale planten.

Openingstijden

Heemtuin Weusthag is geopend op zondagmiddag 13.00-16.00 uur en op de werkdagen: dinsdagmorgen 9.00-12.00 en woensdagavond 19.00-21.00. De heemtuin vindt u in de van Alphenstraat 15A, 7556JT Hengelo (achter de Hengelose Ijsbaan/Combibaan).

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vrije gift

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.