Excursie Vogels in het Kristalbad

Terug naar overzicht
Kristalbad in Hengelo
Datum wo 17 apr. Locatie Kristalbad

Excursie Vogels in het Kristalbad

Welke vogels komen graag in de lente naar het Kristalbad? Ontdek het tijdens de excursie ‘Vogels in het Kristalbad’ op woensdag 17 april. Tijdens deze boeiende excursie proberen we vele soorten te ontdekken. Onze gidsen vertellen onderweg over de vogels en het Kristalbad. Welke ontwikkelingen zijn er en welke dieren leven hier nog meer? De excursie start om 09.00 en duurt ongeveer 2 uur. Meld je vooraf wel aan.

Kristalbad

Waar water is, zie je ook veel vogels. Dat geldt zeker voor natuurgebied het Kristalbad, een bijzonder stukje nieuwe natuur tussen Hengelo en Enschede. Een bijzonder terrein met meerdere gezichten. Een natuurlijke watermachine die proceswater weer leven inblaast, een groot bergingsgebied voor water, een ecologische verbindingszone en een recreatief gebied in één. Het is ook een geliefde plek voor vogels. In de lente spot je hier heel veel verschillende soorten, zoals de fuut, dodaars, zwaluw en knobbelzwaan. Tijdens deze boeiende excursie proberen we deze en nog vele andere soorten te ontdekken. De gidsen vertellen onderweg over de soorten en het Kristalbad. Welke ontwikkelingen zijn er en welke dieren leven hier nog meer? Neem je verrekijker mee, trek stevige laarzen aan en ga mee op stap met de vogelexperts.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Landschap Overijssel

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.