Expositie: Goed bezig na je pensioen!

Terug naar overzicht
Expositie: Goed bezig na je pensioen!
Datum t/m do 30 nov. Locatie Vergadergebouw Gemeentehuis Hengelo
Burgermeester Van Der Dussenplein 1
7551 EB Hengelo

Expositie: Goed bezig na je pensioen!

Hengelose Vrijwilligers mogen gezien worden. Dat vindt Wijkracht Vrijwilligerswerk ook en opende afgelopen vrijdag de expositie: Goed bezig na je pensioen!

Het werd een goed bezochte middag met enthousiaste reacties!

In het vergadergebouw bij de hoofdingang van het gemeentehuis schitteren een 18-tal vrijwilligers, geportretteerd door fotograaf Remco Ditmar. Elke foto is voorzien van een QR-code waarbij je na het scannen van deze, het verhaal achter de geportretteerde vrijwilliger kunt lezen.

‘We willen met deze expositie laten zien dat, wanneer je rond je pensioenleeftijd bent, actief mee kunt blijven doen. Vrijwillige inzet is vooral leuk, je bouwt nieuwe contacten op en je bent van betekenis voor zowel je medemens als je stad’ aldus Marianne Jansen, coördinator bij Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo. ‘Doordat mensen nu, achter de foto het verhaal van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen lezen, laten wij het plezier zien waarmee ze dit doen en hoe waardevol ze zijn’

De expositie werd onder veel belangstelling geopend door Emma Peetsma, Statenlid van de Provincie Overijssel en Marijke Spoolder van de gemeente Hengelo. Daarna was er de gelegenheid om de portretten te bekijken en de verhalen erbij op te zoeken. Het werd een geslaagde middag.

De expositie is de hele maand november te bewonderen in het vergadergebouw bij het gemeentehuis Hengelo. Daarna zal ze rondreizen en is in 2024 onder andere te zien in de Bibliotheek Hengelo en enkele wijkcentra.

Meer informatie is te vinden op wijkrachtvrijwilligerswerk.nl of neem contact op met Marianne Jansen: m.jansen@wijkracht.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.