Datum za 20 apr. Locatie Broedplaats Oogst
Esrein 53
7553CX Hengelo

Expositie: Rutger Termohlen

Van 14 t/m 20 april zal kunstenaar Rutger Termohlen de Artist-In- Residence zijn bij Oogst. In deze week zal hij werken aan het billboard waarbij hij de portretten zal schilderen van drie vooraan- staande Hengeloers. De expositie toont zijn schetsproces en geeft hiermee een inkijk in de werkmethode van Rutger.

Rutger Termohlen

Rutger Termohlen geboren in 1977 heeft een unieke stijl samengesteld uit een verleden in graffiti en kunstacademie opleiding. Zijn tekeningen en schilderijen lijken kleine verhalen te vertellen in een samengesteld beeld waarin een donkere, chaotische sfeer tegen een liefdevol en emotioneel karakter wordt gezet.

Tijdens zijn jeugd waarin hij twee jaar doof was heeft hij geleerd anders naar de wereld te kijken en de focus te leggen op het visuele aspect van zijn omgeving. Door dit te doen leerde hij het onderzoeken van vormen, kleuren, objecten en uitdrukkingen. Hij tekende al op vroege leeftijd met pen en niet met potlood waardoor zijn tekenproces en alle ‘foutjes’ zichtbaar bleven in zijn tekeningen. Dit geeft karakter en laat zien hoe de kunstenaar kijkt. Door lagen aan te brengen in zijn werk worden bepaalde lijnen en vlakken belangrijker ten opzichte van andere waardoor er ook een vorm van rust ontstaat. Hierdoor wordt Rutger zijn werk scherp en heeft het eerlijke karakter dat ook in zijn onderwerpen zit.

Opening expositie is op zaterdag 20 april om 18.30 uur.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

oogst.eu

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.