Datum vr 21 apr. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat
Hengelo

Film: Wij gaan staken

De film ‘WIJ GAAN STAKEN’ is een film rondom de April/Mei stakingen 1943 en nog altijd voorveel personen een herkenning. In de film onder meer een gesprek met oud-burgemeester Kerckhaert over de bombardementen in Hengelo. Indrukwekkende oorlogsbeelden en de bevrijding in Hengelo in april 1945, allemaal gefilmd door A. Mantel. Ook zijn beelden te zien van Joseph Sylvester, ‘Menthol’, standwerker op markten en handelaar in konijnenvellen aan de Brugstraat. Ook beelden die in Woolde zijn opgenomen.

Bovendien zijn in de film beelden opgenomen, gemaakt door de VideoFilm Club Hengelo, over de Herdenking in 2018 van de April/Meistakingen. En in twee lezingen wordt feitelijk historisch teruggekeken op de organisatie en impact van die staking. Bijzonder is het interview met Brita Röhl, kleindochter van F.M. Loep.

Journalist Maartje van Weegen gaat bij Stork, 50 jaar na de Apri/Meistakingen, in gesprek met vier personen die persoonlijk bij de staking in 1943 betrokken waren; de telefoniste van Stork, Femy Hoogeboom- Efftink (1916-2013), Johannes Ballinga, Piet Jonker en DirkBakker.

Reserveren

Kaarten reserveren via info@museumhengelo.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.