Muziek

Heavy Strings

Terug naar overzicht
Datum do 31 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar heeft inmiddels al vele jaren een succesvolle solocarrière.Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. En ook voor Heavy Strings draait ze haar stembanden niet om. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbathen natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon. Ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

Via haar oudere broer leerde Anneke van Giersbergen stevige muziek kennen en dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M onlangs of Anneke Nothing Else Matters met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren...

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 24,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.