Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia

Terug naar overzicht
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia
Datum za 02 dec. Locatie Stadhuishal
Burgemeester van der Dussenplein 1
7551 EB Hengelo

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia uit Hengelo viert dit jaar onder leiding van dirigent Luís Andrade haar 160-jarig bestaan met 2 feestelijke concerten: op vrijdagavond 1 december in de Grote Kerk te Almelo en op zaterdagavond 2 december in de Stadhuishal in Hengelo.

Op het programma staan Synfonia van Jacques Reuland, Rhapsody in Blue van Gershwin en de 9e symfonie van Dvořák. De Synfonia is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan gecomponeerd door Jacques Reuland. In de Rhapsody in Blue treedt als solist Evander Eijsink, een jonge en zeer getalenteerde pianist uit Hengelo op.

Evander Eijsink (2008) raakte op jonge leeftijd al in de ban van de piano en bleek een natuurtalent. Zijn passie en toewijding hebben hem inmiddels vele concerten, concoursen en masterclasses opgeleverd in zowel binnen- als buitenland. Zo trad hij op bij de DWDD, Radio 4, het Grachtenfestival en het International Chaimber Music Festival in Wassenaar en met Lucas & Arthur Jussen op de Uitmarkt in Amsterdam. Deze coachten hem een jaar lang in het kader van een project.

U bent van harte welkom een van deze concerten bij te wonen. Er is geen toegangsprijs, wel wordt een vrije gift bij de uitgang op prijs gesteld.

Op het programma staan de volgende werken:

- Jacques Reuland Synfonia

- George Gershwin Rhapsody in Blue

- Solist: Evander Eijsink

- Antonín Dvořák Symfonie no. 9 (aus der neuen Welt)

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

ksocecilia.nl

Prijzen

Vrije gift

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.