Het vuur in mij: Met je brein aan de slag

Terug naar overzicht
Datum do 28 mrt. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Het vuur in mij: Met je brein aan de slag

Hoe kunnen we gebruik maken van de flexibiliteit en plasticiteit van ons brein en zijn we in staat om dit te beïnvloeden? Op uitnodiging van Bernhards Ontmoeting vertelt Cobie Baart, (neuroloog, niet praktiserend) over het brein en de krachtige vraagtechniek Progressive Mental Alignment (PMA). Deze avond doe je veel nieuwe inzichten op over jezelf en de werking van jouw brein.

Alles wat je waarneemt en beleeft, wordt opgeslagen in je brein en lichaamscellen. PMA helpt om je gevoel en verstand op één lijn te krijgen, is eenvoudig toepasbaar en heeft op korte termijn effect. Iedereen kan het leren en iedereen heeft er wat aan. Ervaar tijdens deze avond zelf welke grote rol jouw onderbewuste brein voortdurend heeft op je doen en laten.

Krachtige vraagtechniek

Alles wat je ziet, hoort, ruikt, voelt of proeft wordt in je brein opgeslagen. Al deze gegevens worden continu geanalyseerd en krijgen een unieke code mee. Al deze codes vormen een geheel en staan voor je bewustzijn. Bij traumatische of minder leuke gebeurtenissen kunnen de binnenkomende gegevens niet goed opgeslagen worden. Daardoor raakt de codering in de war. Wanneer er een vergelijkbare situatie ontstaat, geven je hersenen het verkeerde commando aan je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je je op onverwachte momenten bijvoorbeeld verdrietig, woedend of angstig voelt. Progressive Mental Alignment (PMA) spoort door de vraagtechniek deze verkeerd opgeslagen herinneren op en helpt deze mentale storingen weer te herstellen. Hoe? Door de emoties die bij deze herinnering horen alsnog aan dat moment te koppelen. Zo heeft de ervaring geen invloed meer op je gezondheid. Kortom: de negatieve informatie wordt omgezet naar een positieve energie.

Cobie Baart (1952)

Na haar opleiding in het AMC werkte Cobie van 1994 tot haar pensionering in 2017 als neuroloog in ZGT Hengelo en Almelo waar ze ook te maken kreeg met onbegrepen klachten. Cobie had het geluk neuroloog te worden in “the decade of the brain”, er werd steeds meer bekend over de geweldige complexiteit en plasticiteit van onze hersenen en samenhang met de overige lichaamsfuncties en gedrag. In 1999 kwam ze in aanraking met Joop Korthuis, de grondlegger van PMA (Progressive Mental Alignment), een methode die Cobie de snelweg noem naar reductie van onbegrepen klachten als we ons onbewuste durven te vertrouwen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 5,00 incl. koffie/thee
Kaartverkoop via Bibliotheek Hengelo

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.