Theater

Hotel Gouden Bergen

Terug naar overzicht
Datum wo 23 apr. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Een hotel is de wereld in het klein. In de luxe suites en bars vind je de gasten. In de dienstgangen de obers en schoonmakers. De haves en de have-nots leven strikt gescheiden in één en hetzelfde gebouw. Ook in Hotel Gouden Bergen heerst een sublieme segregatie. De normale gang van zaken begint te wankelen wanneer een rijk filmechtpaar met hun dochter een hotelkamer betrekken en aanpappen met de familie die het hotel runt. Al snel komt het tot een explosieve botsing tussen de twee gezinnen, met verstrekkende gevolgen voor iedereen; de oude orde ligt definitief aan diggelen.Deze maatschappijkritische tragikomedie behandelt op speelse wijze grote thema's als privilege, geld, onbegrip, klasse en afkomst. Geïnspireerd op The White Lotus en Fawlty Towers.Tip: bestel de Toneelpas en bezoek 8 toneelvoorstellingen in de Middenzaal voor slechts € 72,50!

De Theatertroep is een zeskoppig Amsterdams collectief bestaande uit Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever. Ze maken grenzeloos toneel, zoals in Shakespeare’s Globe-theater; toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.De Theatertroep heeft met hun Vaudeville een eigen manier gevonden om dit drempelvrije toneel te maken: lichtvoetig, grotesk, intelligent, tekstueel virtuoos en bewust onhandig. Het publiek wordt direct aangesproken en krijgt een bonte mix van slapstick, zang, tekst, dans en beeldende performance voorgeschoteld. Ze hebben de afgelopen jaren furore gemaakt op festivals als De Parade en Lowlands en touren met hun voorstellingen door heel Nederland en België.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 21,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.