Datum do 07 sep. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Kid Creole komt samen met zijn band en drie prachtige Coconuts als backing vocals naar Hengelo!Wie kent August Darnell niet als bruisende leadzanger en oprichter van deze band?Een tijdloze hitmachine die met name in de jaren 80 hit na hit scoorde en inmiddels 17 albums en 30 singles op zijn naam heeft staan, zoals Annie, I’m not your Daddy, Stool Pigeon en Hey Mambo.De band is nog steeds ongeëvenaard in energie, originaliteit en muzikale hipheid. Tijdloos en uniek. Een smeltkroes van krachtige pop-funk doorspekt met een flinke twist van Latin en Caribische invloeden. Kortom een buitengewone kans om Kid Creole & the Coconuts nog een keer ‘live on stage’ mee te maken

Voordat hij zichzelf Kid Creole noemt speelt de van oorsprong Canadese muzikant onder zijn echte naam August Darnell in verschillende bands, maar zonder echt succes. In 1980 vormt hij The Coconuts en verandert zijn naam in Kid Creole - beïnvloed door de Elvis Presley film King Creole. Twee jaar later breekt de groep door met het album Tropical Gangsters, dat een aantal hits oplevert, waarvan Annie, I’m Not Your Daddy’de grootste wordt.De daaropvolgende jaren is er op het creative vlak meer succes als op het commerciële, zo is de groep te zien in een aantal films waaronder Against All Odds en New York Stories. De originele Coconuts stappen op - en vormen tezamen de groep Boomerang -, maar Kid Creole gaat door met een nieuwe line-up. Het door Prince geschreven The Sex Of It wordt in 1990 een bescheiden hitje en de groep blijft ook live optreden. Daarnaast was Kid Creole in Groot-Brittanië onder meer te zien in de disco-musical Oh! What a Night.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 28,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.