Indrukwekkende film geschiedenis Heim Techniekmuseu door Museum Hengelo

Terug naar overzicht
Datum wo 15 mei Locatie Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Indrukkwekkende fim over het Heim Techiek Museum bij Museum Hengelo

Op 15 mei om 14.30 uur geeft Helmig Kleerebezem in het Museum Hengelo een lezing over de oprichting van het HEIM aan de Bornsestraat, in het voormalige Twentsch Centraal Station, daarna in de Wilhelminaschool.

Daarom presenteert Museum Hengelo u ook op deze dag om 19.30 uur de film Heim Techniekmuseum uit 2013

Het zijn negen filmpjes die betrekking hebben op de collectie van het vroegere HEIM Techniekmuseum; eerst aan de Bornsestraat , Met o.a. uitleg door Herman van der Ham over de Centrale Aandrijving, zoals in weverijen. Gerard Relker verteld over de Gelijkstroomdynamo uit 1920 van Hazemeijer. En uitleg over de Triple Expansie Machine uit 1915-1920 Stork door Ben Rodenburg. Na de pauze gaat u kijken naar de film Sugar mill Olean Java Indonesie met Stork stoommachines.

Deze korte indrukwekkende film is gemaakt door Het Rozenhuis in 2018, gaat over de Suikerfabriek Olean uit 1846. Het is een levend Nederlands Stoommuseum op Java Indonesië. De stoommachines zijn geleverd door Machinefabriek Stork. We volgen 24 uur lang het werk op de Suikerplantage en in de fabriek.

Walter Tuenter heeft prachtige korte bedrijfsfilms gemaakt in Hengelo. Zoals in 1994 over Topaas metaal, een bedrijf voor veelzijdige verspaning en machinebouw’. Topaas Metaal B.V. is een groot Hengelo ‘s familiebedrijf uit 1988. Het is een toeleveringsbedrijf voor grote bedrijven in Hengelo, zoals de Hollandse Signaalapparaten en Holec.Walter Tuenter filmde ook bij ‘Groothuis Modelmakerij – Vormenbouw’. In een tijdperk van digitale techniek en automatisering, groeit ook de behoefte aan productie van de apparatuur. Zoals klein huishoudelijke apparaten, computers, auto ‘s, tot grote industriële producten als windmolens voor energieopwekking. Het bedrijf heeft zich ten tijde van de film ontwikkeld tot een van de grootste modelmakerijen van Nederland en is gespecialiseerd in complexe modellen en heeft een goede internationale reputatie opgebouwd. Groothuis is een familiebedrijf opgericht in 1955.

Datum: 15 mei om 19.30 uur. Locatie: Auditorium Museum Hengelo aan de Beekstraaat 51

Kosten: 5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting. Reserveren via info@museumhengelo.nl of via 074 2594216

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€5 per persoon, donateurs €2 korting

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.