Cultuurpodium Hengelo met o.a. Jente Posthuma

Terug naar overzicht
hengelo leest cultuurpodium
Datum zo 28 apr. Locatie Schouwburg Hengelo, Wolvecamp-zaal
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Cultuurpodium Hengelo met o.a. Jente Posthuma

De schrijfster Jente Posthuma beleeft spannende tijden. Haar meest recente boek de roman Waar ik liever niet aan denk, verscheen in mei 2020, staat thans op de shortlist voor de European Union Prize for Literature. Ze is na Marieke Lucas Rijneveld de tweede Nederlandse auteur die genomineerd is voor deze prijs. Het boek van de geboren Enschedese is vertaald in het Engels, Spaans en Bulgaars.

Postuma (49) studeerde Frans en literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Université Paris Diderot. Daarna werkte ze als journalist, ze deed lange interviews voor onder andere De Groene Amsterdammer, nrc.next en De Volkskrant. Ze schreef ook korte verhalen waarvoor ze in 2012 de A.L. Snijdersprijs ontving.

Op zondag 28 april komt Jente Posthuma aan het woord bij Cultuurpodium Hengelo.

Het programma van deze achtste en tevens laatste editie van het seizoen 2023-2024 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt ditmaal verzorgd door het sextet Capaci dat blokfluitmuziek ten gehore brengt. De musici komen uit allerlei Twentse plaatsen. Samen bespelen ze 48 instrumenten tussen de 20 cm en 2 meter.

Rinus Roelofs

Rinus Roelofs (1954) is een Hengelose kunstenaar/wetenschapper. Zijn ruimtelijke werken zijn vaak geïnspireerd op werken van Da Vinci (veelvlakken) en M.C. Escher. Roelofs volgde eerst wiskunde aan de Universiteit Twente en later studeerde hij aan de AKI/ArtEZ. De kunstenaar maakt al vele decennia lang ruimtelijk werk met mathematische vormen als uitgangspunt. Hij werd in 2011 even wereldnieuws toen hij in een van de veelvlakken van Da Vinci een fout ontdekte. Iets wat niet eerder was geconstateerd. Rinus Roelofs heeft, in de wereld waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten, een naam. Hij reist de hele wereld over, exposeert zijn beelden mondiaal, geeft lezingen en workshops. Dit jaar zullen van hem negen kunstwerken teruggeplaatst worden op het Stationsplein.

Hilco ter Heide

Hengeloër Hilco ter Heide (80) is de voormalige zanger van The Buffoons, een popgroep uit deze regio die in de jaren zestig en zeventig populair was. Met sommige hits stond de groep die bekend stond om de uitstekende close-harmony zang, hoog in de top-40. In 1969 werden de Buffoons als enige Nederlandse artiesten uitgenodigd voor een ontmoeting met John Lennon en Yoko Ono die in Het Amsterdamse Hiltonhotel een zogenaamde bed-in hielden, een pacifistische protestactie tegen de Vietnamoorlog. Het pas getrouwde paar bleef een week lang in bed. Hilco ter Heide komt er 55 jaar na die bijzondere ervaring vertellen op het Cultuurpodium.

Marie-José ten Cate

De schrijfster Marie-José ten Cate (Weerselo, 1953) is eveneens te gast op het Cultuurpodium. Haar recente boek Nooit te oud om te daten is haar eerste non-fictie boek. Voor dit boek interviewde ze samen met Janneke Holwarda vijftigplussers over hun date-ervaringen. Uit deze gesprekken hebben ze er eenentwintig gekozen die een zo breed mogelijk beeld geven van wat daten op latere leeftijd betekent. Deze hebben we bewerkt tot monologen. Zijn de vijftigplussers in de loop van hun leven wijzer geworden, hebben ze geleerd van hun ervaringen, zijn ze in staat oude patronen los te laten en vinden ze wat ze zoeken? Hun verhalen zijn heel verschillend maar voor bijna iedereen geldt: een match is nog geen klik.

Reserveren

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt plaats in de Wolvecamp-zaal en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

hengeloleest.nl

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.