Jubileumlezing Marinus van Rooij

Terug naar overzicht
Datum wo 27 mrt. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Jubileumlezing Marinus van Rooij

In 2023 was de welbekende historicus Marinus van Rooij 50 jaar bij het Museum Hengelo. ‘Oald Hengel’, het huidige Museum Hengelo. In die vijftig jaar heeft hij zich verrijkt met kennis over de historie van het, zoals hij zegt: ’uit de kluiten gegroeide dorp Hengelo’, waar hij negentig jaar geleden is geboren en opgegroeid. Van Rooy is bekend bij het publiek met zijn talrijke historische lezingen en publicaties. Hij wekt interesse en nieuwsgierigheid op bij toehoorders en zijn verhalen en anekdotes zijn niet gespeend van enige humor.

Marinus van Rooy begint als volgt in de film: “Een groot aantal mensen denken dat je in Hengelo bijna geen oude gebouwen (meer) kunt vinden. Graag wil ik u op het spoor zetten, zodat u zelf eens een keer gaat rondkijken en zegt; ‘Het is toch wel de moeite waard wat we daar hebben, mede omdat het een erfdeel van onze voorvaderen is, waar wij zuinig op moeten zijn.”

Aan de hand van foto’s en filmbeelden maakt hij een wandeling met u door Hengelo langs stad- en rijksmonumenten. De getoonde foto’s komen uit zijn eigen archief en deze zijn voor de verfilming van zijn lezingen aangevuld met foto- en filmmateriaal uit de archieven van het Museum Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

3 euro

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.