Diversen, Kunst & Cultuur, Beeldende kunst

Kunst op de Ruiten: Verbinding

Terug naar overzicht
Kunst op de ruiten verbinding bibliotheek twente hengelo
Datum t/m za 31 aug. Locatie Bibliotheek Twente
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Kunst op de Ruiten: Verbinding

Bernhards Ontmoeting organiseert in samenwerking met Bibliotheek Twente de fototentoonstelling Kunst op de Ruiten. Voor de vierde keer is er een enthousiaste samenwerking tussen Bernhards Ontmoeting en ROC van Twente.

Onder de titel Verbinding is fotografie en poëzie te zien van studenten Fotografie en de Bornse dichteres Monique Wilmer-Leegwater. De twee werelden van beeld en woord worden samengevoegd door bij elke foto een gedicht toe te voegen. Drieëndertig studenten van de opleiding Fotografie van ROC van Twente, kregen de opdracht om een foto rondom het thema Verbinding (tussen mensen) te maken.

Jury

Acht foto’s zijn geselecteerd voor Kunst op de Ruiten door een onafhankelijke jury, te weten de fotografen Annemarie Kok, Iza Dusinska en Marlies Bosma. De foto’s van de overige studenten worden in de bibliotheek geëxposeerd.

Voor de Bornse dichteres Monique Wilmer-Leegwater vormen de acht geselecteerde foto’s haar bron van inspiratie. Haar woorden hebben een bepaalde kracht en uitwerking. De toeschouwer ziet hoe de foto en het gedicht elkaar versterken, hoe ze elkaar nog mooier maken.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.