Kunstlezing 'Symboliek in de beeldende kunst'

Terug naar overzicht
Kunstlezing 'Symboliek in de beeldende kunst'
Datum wo 22 nov. Locatie Theaterzaal 't Berflo
Apolloplein 1
7552 VG Hengelo

Kunstlezing 'Symboliek in de beeldende kunst'

Al eeuwenlang maken mensen voorstellingen en afbeeldingen die verwijzen naar de ons omringende reële wereld. Maar vaak is er meer verborgen in een kunstwerk dan je op het eerste gezicht denkt. En soms is het niet meteen duidelijk wie of wat een kunstwerk voorstelt. Door middel van kunst kan een verhaal verteld worden of een boodschap overgebracht worden. Hiervoor gebruikt de kunstenaar symbolen die allerlei vormen kunnen aannemen, zoals dieren, planten en attributen. Ook kunnen bepaalde personages een abstract begrip voorstellen. Dit worden personificaties genoemd.

Hoe kom je erachter wat de betekenis is? Kijken en beschrijven wat je ziet is daarbij heel belangrijk. In de kunstgeschiedenis wordt dit iconografie genoemd. Wat betekent deze benaming? Wat zijn veel voorkomende symbolen, hoe worden ze toegepast, welke tradities zijn er gevormd binnen de symboliek in de kunst?

De lezingen van de minicursus vormen elk een afgerond geheel.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Een losse lezing kost € 14,00
Een lezing met Vriendenpas van € 12,50 kost €7,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.