Kunstroute Stations of the Cross

Terug naar overzicht
Datum za 17 feb. Locatie Wandelroute
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Kunstroute Stations of the Cross - Kwetsbaarheid & Levenskracht Verbeeld

De kunstroute Stations of the Cross voert als een Via Dolorosa door de voormalige industriestad Hengelo, langs veertien kunstwerken die doen denken aan de kruiswegstaties over Jezus’ lijden en sterven. De wandeling is een kunstzinnige, contemplatieve pelgrimstocht over de kwetsbaarheid van de mens. Oorlog, onrecht en eenzaamheid zijn van alle tijden. Maar altijd weer zullen er mensen zijn die zich inzetten voor vrede, gerechtigheid en naastenliefde. ‘Stations of the Cross’ volgt deze voetsporen van bezieling in Hengelo.

De internationale tentoonstelling ‘Stations of the Cross’ vindt in 2024 – na edities in Londen, Washington DC, New York, Amsterdam, Deventer en Toronto – in de industriestad Hengelo plaats. Veertien kunstenaars verbeelden het lijden van Jezus en van mensen in onze tijd. Deze kunstzinnige, contemplatieve tocht voert de bezoekers langs culturele, historische, maatschappelijke en religieuze organisaties in Hengelo.

Route

‘Stations of the Cross’ is te bezoeken van zaterdag 17 februari t/m 30 maart 2024 op vrijdag- en zaterdagmiddag van 12:00 uur tot 16:00 uur. Op vrijdag kan het iets aangepast zijn i.v.m. de gebedsbijeenkomsten in de moskee en Waterstaatskerk. Op zaterdag is i.v.m. de sabbat de joodse de begraafplaats dicht. Tijdens de reguliere openingstijden van de locaties zijn de meeste kunstwerken ook te bewonderen en/of via het venster van het gebouw.

Bekijk ook de brochure

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Vrije gift

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.