Actief, Diversen

Landelijke Open Imkerij Dag

Terug naar overzicht
buientuin hengelo imker
Datum zo 14 jul. Locatie Bijentuin Hengelo
Landmansweg 141
7557 ZA Hengelo

Landelijke Open Imkerij Dag

De Bijenteeltvereniging Hengelo en omstreken nodigt je uit voor een gratis bezoekje aan de bijentuin aan de Landmansweg 141 op zondag 14 juli tijdens de Landelijke Open Imkerij Dag. Onze bijenhouders nemen je mee in de wereld van de bijen en ze laten je zien wat een imker precies doet. Zij geven ook praktische tips hoe jij zelf kunt bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen, vlinders en andere insecten.

Activiteiten

We geven rondleidingen langs de bijenvolken. Voor de kinderen is er een bijenpuzzelpad met prijzen. Er worden spannende verhalen over bijen voorgelezen en er loopt een hele grote bij rond! Daarnaast is er muziek en worden er demonstraties korfvlechten en kaarsen maken gegeven. Er zijn verschillende bijenproducten te koop, zoals honing en was.

Bijen zijn belangrijk

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van belang zijn voor de productie van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom van groot belang onze omgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Maar hoe doe je dat precies? Daar vertellen de bijenhouders je graag over en delen tips en advies tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.