Datum vr 10 mei Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Maakdag Festival Hengelo

Creëer je eigen Maak Experience tijdens de 9e editie van het Maker Festival Twente! Naast een 4-daags festival in Roombeek Enschede toert het festival door Twente en doet op vrijdag 10 mei Schouwburg Hengelo aan.

Bezoek tussen 13.00 en 17.00 uur GRATIS dit Maakdag festival en volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. Gewoon bij de schouwburg bij jou in de buurt!

Geschikt voor kinderen van 5/6 t/m 14 jaar, maar uiteraard leuk om met het familie of vrienden te doen!

Wat kun je allemaal DOEN?

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Of ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen.

Maar er is meer! Ga in het ‘Kijk- en DoeLab’ aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma.

Kunst- en KennisLab

Ook ben je van harte welkom in het Kunstlab waar je onder begeleiding van kunstenaar Saskia Griepink in de workshop Wonderland een 3D kunstwerk kan maken. En in het KennisLab kun je een rondleiding krijgen achter de schermen bij Schouwburg Hengelo en alles leren over theatertechniek! Dus ben jij nieuwsgierig hoe je met behulp van verschillende materialen en technieken een Wonderland kunstwerk maakt? Of hoe het licht en geluid werkt en waar al die mooie decors vandaan komen die tijdens een voorstelling plotseling op het podium verschijnen? Kom dan vrijdag 10 mei naar Schouwburg Hengelo!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

schouwburghengelo.nl

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.