Maakdag Festival Hengelo

Terug naar overzicht
Maker Festival Twente 2024 bibliotheek hengelo
Datum do 16 mei Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Maakdag Festival Hengelo

Creëer je eigen Maak Experience tijdens de 9e editie van het Maker Festival Twente! Naast een 4-daags festival in Roombeek Enschede toert het festival door Twente en doet op donderdag 16 mei Bibliotheek Hengelo aan.

Bezoek tussen 14.00 en 18.00 uur dit Maakdag festival en volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Wat kun je allemaal DOEN?

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Of ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen.

Maar er is meer! Ga in het ‘Kijk- en DoeLab’ aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Ook ben je van harte welkom in het Kunstlab waar je onder begeleiding van kunstenaar Saskia Griepink in de workshop Wonderland een 3D kunstwerk kan maken.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.