Theater

Madame Butterfly

Terug naar overzicht
Datum wo 16 apr. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Puccini’s wereldberoemde opera Madama Butterfly weet met haar zeer bekende aria’s al meer dan een eeuw lang generaties operabezoekers te boeien. Regisseur Char Li Chung brengt een radicale en eigentijdse theaterbewerking van de oorspronkelijk Italiaanse opera, waarin de hoofdpersoon Cio-Cio-San (gespeeld door Cystine Carreon) zeggenschap krijgt over haar eigen verhaal. Niet langer staat het oriëntalistische mannelijke perspectief centraal en dat werd hoog tijd. Madame Butterfly vertelt het liefdesverhaal van de Japanse geisha Cio-Cio-San, bijgenaamd Butterfly. Tot over haar oren verliefd trouwt ze met een Amerikaanse marineofficier, die direct na hun huwelijk terugkeert naar zijn geboorteland. Butterfly blijft verlaten achter in verwachting van hun zoon. Na drie jaar keert haar geliefde terug, maar niet voor de hereniging waar Cio-Cio-San op heeft gewacht.Tip: bestel Oostpool-serie en bezoek 3 voorstellingen voor slechts € 49,50.

Regisseur Char Li Chung (Den Haag, 1995) zet zich met zijn werk in voor representatie en het vieren van anders-zijn. Met een groot hart voor de queer community en een sterke verbinding met zijn Chinees-Italiaanse wortels, zoekt hij naar manieren om mensen te inspireren tot het verkennen van verschillende vormen van leven en liefhebben. Bij Oostpool maakte hij afgelopen jaren zowel bewerkingen van historische teksten als nieuw werk. Onder meer Edward II – The Gay King (2021), het zeer succesvolle De Bananengeneratie (2022 en 2023) en de West End-hit Cock (2023).

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 29,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.