Museum Hengelo: Film natuur Twente & Kristalbad

Terug naar overzicht
Datums vr 23 aug. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Museum Hengelo: Film natuur Twente & Kristalbad

Een film van de videograaf Jan Linde uit 2016. Het Kristalbad is niet zomaar een stukje natuur tussen Enschede en Hengelo: het fungeert als natuurlijke waterbuffer voor de omgeving. Jan geeft zelf toelichting op de prachtige natuur die is ontstaan in en om het Kristalbad en de functie van het Kristalbad; een na-zuivering van het gezuiverde rioolwater uit Enschede. (Landschap Overijssel)

De vernieuwde Rioolzuiveringsinstallatie van Hengelo (O) Waterschap Vechtstromen. Hengelo valt in het gebied van Waterschap Vechtstromen. Dit waterschap werkt aan schoon, voldoende en veilig water in 23 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland en Drenthe. Waterschappen zijn overheidsinstanties die worden betaald met belastinggeld. Daarom ontvangt u elk jaar een aanslag waterschapsbelasting.

Deze film uit 2022, van Ing. Peet Bóvee en Frans Rientjes toont u de vernieuwde Rioolzuiveringsinstallatie aan de Wegtersweg en vertelt het gehele proces van zuivering.

Tuindorpbad 100 jaar in 2023 , deel 1.

Deze film van Walter Tuenter, lid van de VideoFilmClub Hengelo, video Walter Tuente (Lange versie) toont de geschiedenis van het Tuindorpbad tot in 2023, tijdens de viering van het honderdjarig bestaan.

Pauze

Tuindorpbad 100 jaar in 2023 , deel 2.

Datum; 26 juli om 14.30 uur. Locatie; Museum Hengelo, Beekstraat 51. Prijs; 5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting. Reserveren via info@museumhengelo.nl of via 074 2594216

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.